Szilárd közbiztonság: nem fogott kezet – eszméletlenre verték és kifosztották

Szilárd közbiztonság: nem fogott kezet – eszméletlenre verték és kifosztották

A Mezőkövesdi Járási Ügyészség súlyos testi sértés bűntettének kísérlete és kifosztás bűntette miatt vádat emelt két férfi ellen. Az elkövetők egy buszmegállóban találkoztak a sértettel, és felháborodtak, hogy az nem fogott kezet velük, ezért megütötték, majd a földre került férfit eszméletlenre verték. 

Hírdetés

A vádirat szerint a vádlottak 2023. július közepén, egy borsodi település buszmegállójában, azért kezdtek el vitatkozni az ott tartózkodó férfival, mert nem akart velük kezet fogni. Trágár módon szidalmazták, majd egyikük mellkason lökte, míg a másik ököllel fejen ütötte. Az ütés olyan erejű volt, hogy a férfi a földre esett. A vádlottak a földön fekvő sértettet testszerte, valamint a fején – több alkalommal – megrúgták.

Cselekményüknek az vetett végett, hogy egy közelben lakó nő látta az eseményeket, a helyszínre ment és a támadókat ellökdöste a már eszméletlen állapotban lévő sértettől.

Az egyik vádlott – még távozásukat megelőzően – a sértett nadrág zsebéből kivett egy mobiltelefont, majd elfutott.

Az ügyészség a büntetett előéletű vádlottakkal szemben börtönbüntetést és közügyektől eltiltást indítványozott, az egyik vádlott tekintetében a korábbi felfüggesztett szabadságvesztés végrehajtásának elrendelésével.


Forrás:privatkopo.hu
Tovább a cikkre »