Szigetközben gyászolják a sztrádán elhunyt közutast

Szigetközben gyászolják a sztrádán elhunyt közutast

Figyelmetlen kamionos okozta a halálát annak a 45 éves ásványrárói férfinak, aki egy hete a sztrádán a Magyar Közút alkalmazottjaként munkáját végezte, amikor a bolgár sofőr gépüknek hajtva alászorította. Felesége és kislánya várta haza, testvére a közösségi oldalon búcsúzott tőle. A Győri Új Szó úgy tudja, a tragikus baleset áldozata nemrégiben költözött Írországból a szigetközi településre.

Beszámoltunk róla, hogy a közútkezelő munkatársa volt az áldozata annak a balesetnek, mely kedden délelőtt Lébénynél történt: egy bolgár kamion hajtott a pályamunkálatokra figyelmeztető járműnek. Az előjelzéseket nem vette figyelembe és szinte fékezés nélkül akkora erővel csapódott az energiaelnyelővel szerelt közutas gépnek, hogy azt az oldalára borította és betolta a munkaterületre. A balesetben a teherautó előtt lévő brigádszállító járműnél álló férfi a gép alá szorult, életét a kiérkező szakemberek már nem tudták megmenteni.

A baleset áldozata egy 45 éves ásványrárói férfi volt, aki nemrégiben került a közúthoz, s egy kétéves kislány édesapja. A Győri Új Szó úgy tudja, a férfi nemrégiben költözött haza Írországból, telepedtek le a településen, s vállalt munkát a közútkezelőnél.

Hírdetés

Drága Bátyám, nyugodjál békében! Mindig a lelkünkben, szívükben fogsz élni. Kislányoddal, családoddal mindig emlékezni fogunk.. Hihetetlenül, váratlanul kellett itt hagynod minket! Nagyon fáj!!!!!!”– írta a közösségi oldalon a férfi testvére.

 

„Társaságunk saját halottjának tekinti az elhunyt szakembert és minden segítséget megadunk családjának, hozzátartozóinak ebben a rendkívüli helyzetben” – közölte a közútkezelő.

A Magyar Közút hozzátette: a 2000-es évtől napjainkig a szigetközi kollégájukkal együtt összesen 19 mérnökségi szakember hunyt el munkaterületen figyelmetlen vagy szabálytalan közlekedők miatt.


Forrás:ujszo.com
Tovább a cikkre »