Szexuális irányultságuk miatt támadott meg egy leszbikus párt

Szexuális irányultságuk miatt támadott meg egy leszbikus párt

Egy 44 éves férfi az egymást átkarolva sétáló két nőt hangosan szidalmazta, majd az egyiküket meglökte. Az ügyészség a férfival szemben felfüggesztett börtönbüntetés kiszabását indítványozza.

Hírdetés

A vádlott – egy 44 éves férfi – 2021. július 28-án, az esti órákban, a Budapest VI. kerület, Izabella utca és az Andrássy út sarkán meglátott két nőt, akik szexuális irányultságukat nyíltan felvállalva, egymást átkarolva sétáltak. A férfi a sértetteket szexuális irányultságuk miatt hangosan szidta, miközben trágár szavakkal kiabálta nekik, hogy menjenek át az út túloldalára. Ezután az elkövető az egyik nőt hátulról, a vállánál meglökte, amelynek hatására a sértettek az út szélén parkoló kocsik közé sodródtak.

A férfi agresszív, támadó fellépése a sértettekben félelmet keltett.

A Budapesti VI. és VII. Kerületi Ügyészség a 44 éves férfit két rendbeli közösség tagja elleni erőszak bűntettével vádolja, amit az egyik sértett sérelmére bántalmazással követett el.

Az ügyészség indítványozta, hogy a bíróság a vádlottal szemben tárgyalás mellőzésével, büntetővégzéssel, börtönbüntetést szabjon ki, amelynek végrehajtását – figyelemmel a férfi büntetlen előéletére – próbaidőre függessze fel.


Forrás:privatkopo.hu
Tovább a cikkre »