Szexuális erőszak miatt 3 év börtönbüntetésre ítéltek egy jemeni csatornapatkányt Budapesten

Szexuális erőszak miatt 3 év börtönbüntetésre ítéltek egy jemeni csatornapatkányt Budapesten

Szexuális erőszak miatt, jogerősen, 3 év börtönbüntetésre ítélt a Fővárosi Törvényszék egy jemeni ösztönlényt, aki egy buszról lerángatott és meg akart erőszakolni egy nőt tavaly márciusban, Budapesten.

Hírdetés

A Fővárosi Törvényszék közleménye szerint a törvényszék helyben hagyta a Pesti Központi Kerületi Bíróság korábbi ítéletét, amely szerint a csatornapatkány 2021. március 27-én, a reggeli órákban, a budapesti Kálvária téren egy autóbuszról lerángatott egy nőt, akit lefogott, majd „szexuális cselekményt akart végezni vele”, amit járókelők akadályoztak meg.

A kommüniké felidézte, hogy az elsőfokú bíróság az előkészítő ülésen elfogadta a terhelt beismerő és tárgyalásról lemondó nyilatkozatát. Az elsőfokú ítélet ellen akkor a vádlott és védője enyhítés érdekében jelentett be fellebbezést, míg az ügyészség tudomásul vette azt.

A másodfokú eljárásban a Fővárosi Főügyészség a vádlott előkészítő ülésen tett nyilatkozata alapján úgy ítélte meg, hogy annak beismerő nyilatkozatával szemben kételyek támaszthatók, emiatt a nyilatkozatot nem kellett volna elfogadni, ezért azt indítványozta, hogy a másodfokú bíróság az ítéletet helyezze hatályon kívül, és utasítsa új eljárásra az első fokon eljáró bíróságot.

A másodfokú bíróság megállapította, hogy helyesen járt el a kerületi bíróság, amikor az előkészítő ülésen elfogadta a vádlott beismerő nyilatkozatát. A jemeni vádlottat – mellékbüntetésként – 5 évre kiutasították Magyarországról.


Forrás:privatkopo.hu
Tovább a cikkre »