„Szétbaszom a családot!” – írta közösségi üzenőfalán a lány, majd feljelentette nevelőapját szexuális erőszak miatt

„Szétbaszom a családot!” – írta közösségi üzenőfalán a lány, majd feljelentette nevelőapját szexuális erőszak miatt

Jogerősen nyolc év, fegyházban letöltendő szabadságvesztésre ítélt a bíróság egy 55 éves férfit, mert több alkalommal megerőszakolta a cselekmények időpontjában kiskorú nevelt lányát. A vád, majd az ítéletek kizárólag a sértett elmondásán alapultak. Marianna tucatnyi alkalommal került ellentmondásba önmagával az eljárás során. A vádhatóság, valamint a bíróságok – ennek ellenére – nem kérdőjelezték meg a szavahihetőségét, élet- és élményszerűnek találták az általa előadottakat. A férfi volt élettársa – a lány édesanyja – ma már az elítélt vagyonát költi, új élettársával nagy egyetértésben, aki egyébként a sértett szeretője volt korábban.

A Dunakeszi Járásbíróság 2014. december 1. napján, folytatólagosan elkövetett erőszakos közölés büntettében, és kiskorú veszélyeztetésének büntettében bűnösnek találta M. Mihályt, ezért őt – halmazati büntetésül – tíz év, fegyházban letöltendő szabadságvesztésre ítélte.

A bíróság által megállapított tényállás szerint az akkor 55 éves M. Mihály „kb. 2009-2010-ben” az akkor 13-14 éves sértettet, M. Mariannát a lakásába vitte és közölte, hogy szexuális kapcsolatot kíván létesíteni vele. Miután ezt a lány elutasította, a vádlott a sértettet a lakás egyik szobájába tolta, ott a melleit fogdosta, az ágyra lökte és levetkőztette. A kiskorú lány szóban tiltakozott, illetve megpróbálta eltolni magától a vádlottat. M. Mihály ennek ellenére az ágyon fekvő sértettre feküdt, és az akkor még szűz lánnyal befejezett módon közösült, oly módon, hogy az aktus végén a sértett hüvelyéből kihúzta és a lány hasára elélvezett. Ezt követően a férfi a kiskorú M. Mariannával 2011 nyaráig további legalább négy alkalommal közösült a sértett akarata ellenére, az első alkalommal megegyező módon.

Hírdetés

M. Marianna a történtekről 2012 márciusában – névtelen feljelentésben – tájékoztatta a rendőrséget. M. Mihályt kevéssel később, 2012. április 16-án vették őrizetbe a nyomozók, majd helyezte előzetes letartóztatásba a bíróság.

A Budapest Környéki Törvényszék, mint másodfokon eljáró bíróság 2015. április 7-én M. Mihály büntetését nyolc év, fegyházban letöltendő szabadságvesztésre enyhítette.

A Privát Kopó birtokába került a bűnügy nyomozati és bírósági dokumentumai, amelyek számos ellentmondást vetnek fel a sértett, M. Marianna az eljárás során tett állításaival összefüggésben.


Forrás:privatkopo.hu
Tovább a cikkre »