Szeretetünk teljeségét kell adni – Karitászönkéntesek találkozóját tartották Bárdudvarnokon

Szeretetünk teljeségét kell adni – Karitászönkéntesek találkozóját tartották Bárdudvarnokon

A Kaposvári Egyházmegyében működő karitászcsoportok önkénteseit hívták háromnapos találkozóra és képzésre április 14–16-án a bárdudvarnok-kaposszentbenedeki Porta Pacis Lelkigyakorlatos Központba.

A Kaposvári Egyházmegyei Karitász által szervezett program során a közösségi játékok, szituációs gyakorlatok, szakmai előadások mellett lelki programokon, szentségimádáson és szentmisén vehettek részt a jelenlévők.

Árvai Ferenc, az Egri Főegyházmegyei Karitász Központ igazgatója értékes információkkal és hasznos tanácsokkal látta el az önkénteseket.

Jávorszkiné Molnár Magdolna alezredes, a Somogy Vármegyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztályának vezetője prevenciós előadásban hívta fel az önkéntesek figyelmét az internetes csalásokra, illetve az online vásárlások veszélyeire.

A találkozó irgalmasság vasárnapján, szentmisével ért véget, amelyet Varga László kaposvári megyéspüspök mutatott be.

Hírdetés

A főpásztor prédikációjában hálát adott a Karitász munkatársaiért, megköszönve áldozatos és kitartó szolgálatukat.

„Köszönök minden jócselekedetet, minden irgalmasságot, amit eddig megéltetek a közvetlen környezetetek felé. Azok felé, akik szenvednek, megtörtek, s akiknek az élete arra indított benneteket, hogy megmutassátok Isten irgalmasságát és szeretetét.

Ne hagyjátok abba! – buzdította a karitászönkénteseket a főpásztor. – Ebben kell növekedni, egészen a halálunkig. Bele kell halni a szeretetbe és az irgalomba, mellyel nem szabad spórolni. Ahogyan Isten is a szeretete teljeségét adta, úgy tegyetek ti is.”

Forrás: Kaposvári Egyházmegye

Fotó: Kaposvári Egyházmegye; Kaposvári Egyházmegyei Karitász

Magyar Kurír


Forrás:magyarkurir.hu
Tovább a cikkre »