Szerdán szélre kell számítani az ország nyugati és északi területein

Szerdán szélre kell számítani az ország nyugati és északi területein Kulcsár Péter2024. 03. 26., k – 21:08

Szerdán szeles időjárásra kell számítani az ország nyugati és északi részén, valamint a hegyekben – tájékoztatott a közösségi hálón a Szlovák Hidrometeorológiai Intézet (SHMÚ). Első- és másodfokú figyelmeztetést adtak ki a szél miatt.

Zsolna megye nagy részének hegyvidéki területein, valamint a Poprádi, a Breznóbányai (Brezno) és a Besztercebányai járásban figyelmeztetést adtak ki az erős szél miatt. Éjszaka és a reggeli órákban egyes területeken  105 kilométeres erősségű szél, és 160 kilométeres széllökések várhatók.

Hírdetés

Elsőfokú riasztást adtak ki Nagyszombat (Trnava) és Nyitra (Nitra) megyére, továbbá Pozsonyra, a Malackai, a Miavai (Myjava), a Vágújhelyi (Nové Mesto nad Váhom), a Trencséni, a Késmárki (Kežmarok), a Poprádi és a Turdossini (Tvrdošin) járásra. Az SHMÚ tájékoztatása szerint ezeken a területeken 45-55 kilométeres erősségű szél, és 65-85 kilométeres széllökések várhatók.

„Csütörtökön (március 28.) is szeles lesz az idő, este nyugatira fordul a szél, és csak péntekre (március 29.) virradó éjszaka gyengül átmenetileg a légmozgás, pénteken azonban ismét megélénkül” – közölte az SHMÚ.

Kassán, a Kassa-vidéki, a Nagyrőcei, a Rozsnyói és a Tőketerebesi járásban szerda reggel talaj menti fagy lehet.


Forrás:ujszo.com
Tovább a cikkre »