Szépülő virágágyak a lévai Hősök terénél

Szépülő virágágyak a lévai Hősök terénél

Hamarosan megszépülhet Léva városának központi köztere, új virágágyásokat helyeznek el ugyanis a Hősök terének déli részén található városháza előtt.

A helyi Városi Hivatal előtti járdát 2018 nyarán kezdték el felújítani; ekkor több virágcserepet is elhelyeztek itt – mindezt összesen 31 300 euró értékben. Amint azt korábban a leviceonline.sk-nak Ján Krtík, az akkori polgármester-helyettes (ma a város első embere) elmondta, összesen öt darab nagy méretű virágcserepet vásároltak, aminek darabja 1 188 euróba került. A lakosok közül többen sokallták ezt az összeget erre a célra. A virágcserepek megvásárlása és a virágok ültetése 7 700 euróba került.

A Hősök tere melletti új virágágy kiültetése 112 négyzetméteres területen történik meg; 998 darab évelő növényt helyeznek itt el, kilenc különböző fajtából. Ezen kívül öt termetes fa és 2 576 darab hagymás növény is telepítve lesz.

Hírdetés

Az utóbbiak ültetése ősszel valósul majd meg. Amint az Tolnai Csaba alpolgármester közösségi oldalán megjelent bejegyzéséből kiderül, a virágágy úgy van tervezve, hogy a teljes vegetációs időszak alatt mindig nyíljon benne valami.

A városközpont jellegzetes épületénél még a múlt század kilencvenes éveiben bokrokat ültettek ki; az előkészítő munkálatok során ezeket távolították el, de 20-25 centiméter mélyen a földet is kiszedték. Ezt új talajréteggel töltötték fel.

A növények telepítését – összesen 9 893,40 eurót felhasználva – a Gardn nevű vállalat fogja elvégezni.


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »