Szentmisével és körmenettel ünnepelték a Fatimai Boldogságos Szűz Máriát Nagyváradon

Szentmisével és körmenettel ünnepelték a Fatimai Boldogságos Szűz Máriát Nagyváradon

A Boldogságos Szűz Mária fatimai jelenésének emlékére június 13-án, csütörtökön rózsafüzért mondtak és szentmisét tartottak a nagyváradi székesegyházban, majd körmenet indult a Szent Szűz szobrával a püspöki palota kertjében. A szentmise főcelebránsa Böcskei László nagyváradi megyéspüspök volt.

A főpásztor a szentmise elején úgy fogalmazott: a mai nap az, amikor a Szűzanyát köszöntve közelebb kerülünk az Úr Jézushoz, hiszen az a feladatunk, hogy Isten útját követve haladjunk céljaink felé. Ezen az úton nem vagyunk egyedül, égi segítőnk a boldogságos Szűzanya és a szentjeink, például Páduai Szent Antal, akit úgyszintén ezen a napon ünneplünk.

Hírdetés

A főpásztor a Szűzanya közbenjárását kérte, hogy legyen béke a hívek lelkében, otthonaikban, legyen béke a világban, és hogy mindenki helyt tudjon állni a kihívásokkal szemben, és azért fohászkodott, hogy Isten az ő kiválasztottja, a Boldogságos Szűzanya közbenjárására tekintsen le az emberiségre, és adja meg számunkra mindazokat a kegyelmeket, amelyre szükségünk van, hogy a remény, az örömhír közvetítői lehessünk a világban. Isten mindig hív és megerősít bennünket, Ő az, akire hivatkozva mindig helyt tudunk állni – mondta Böcskei László nagyváradi megyéspüspök.

Forrás és fotó: Nagyváradi Római Katolikus Egyházmegye Facebook-oldala/Romkat.ro

Magyar Kurír


Forrás:magyarkurir.hu
Tovább a cikkre »