Szembeszállt a fegyveres rablóval egy Üllői úti kisbolt eladója – horogra akadt az elkövető

Szembeszállt a fegyveres rablóval egy Üllői úti kisbolt eladója – horogra akadt az elkövető

Szembeszállt a fegyveres rablóval egy Üllői úti kisbolt eladója – horogra akadt az elkövető

Egy kőbányai kisbolt eladójára fogta rá fegyverét az a rabló, akit a budapesti rendőrök több hónapon át tartó nyomozást követően azonosítottak és elfogtak.

A BRFK Rablási Osztály fegyveresen elkövetett rablás kísérlete miatt indított nyomozást egy ismeretlen férfi ellen 2018. január 17-én, aki az Üllői úton megpróbált egy kisboltot kirabolni.

Hírdetés

A férfi az esti órákban lépett be a boltba, ahol az eladóra fegyvert fogott és tőle az üzlet bevételét követelte. Az alkalmazott először próbálta szóval tartani és meggyőzni a férfit, hogy a pénzt már kivették a kasszából, majd egy hirtelen mozdulattal ráfogott a fegyverre és megpróbálta azt elvenni támadójától. A dulakodás közben egy vásárló is belépett a boltba, aki látva a bajba jutott eladót az utcára futott és egy járókelőtől kért segítséget. A rabló ekkor megijedt és fegyverét hátrahagyva elmenekült az üzletből.

A meghiúsult rablás után a rendőrök elvégezték a szükséges nyomozati cselekményeket, helyszíni szemlét tartottak és megállapították azt is, hogy az elkövető egy riasztófegyverrel fenyegette meg a bolt eladóját.

A rablási nyomozók az ügyben végzett adatgyűjtéseknek, szakértői eljárásoknak és további nyomozati cselekményeknek köszönhetően azonosították az elkövetéssel gyanúsítható K. Dávid 24 éves budapesti lakost, akit november 23-án a BRFK Bűnügyi Bevetési Osztály munkatársainak segítségével elfogtak.

A nyomozók K. Dávidot előállítását követően gyanúsítottként hallgatták ki, majd őrizetbe vették és előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására.


Forrás:privatkopo.hu
Tovább a cikkre »