Száva Vince nem tudta, hogy 32 évvel ezelőtt megírták róla, Rákóczi téri strici volt – most akar feljelentést tenni

Száva Vince nem tudta, hogy 32 évvel ezelőtt megírták róla, Rákóczi téri strici volt – most akar feljelentést tenni

Videóinterjút készített a Magyar Jelen Száva Vince cigány jogvédővel, a Mi Pártunk – IMA elnökével. A cigány politikust a beszélgetés során szembesítették azzal, hogy két, az 1990-es években megjelent újságcikkben is azt írták, bűnözői életformát folytatott.

Hírdetés

A Kurír 1990. augusztus 6-i számában „közismert Rákóczi téri striciként” hivatkoznak rá, a Népszava 1995. január 20-i példányában pedig a következőket olvashatjuk:

„Száva Vince ellen 1994. június 17-e óta – 3045/94 Bü. számon – csalás és más bűncselekmények elkövetésének alapos gyanúja miatt jelenleg is eljárás folyik a XIII. kerületi rendőrkapitányságon. Száva Vince és társai fiktív ingatlanközvetítő irodán keresztül önkormányzati lakásokat értékesítettek. A nyomozás adatai ez ideig egy 300 ezer, egy 280 ezer és egy 400 ezer forintos csalás gyanúját alapozzák meg.”

Száva a kamerák előtt azt mondta, nem tudott a cikkekről és tagadta, hogy a két írás közül akár csak az egyiknek is lenne valóságalapja – állítása szerint sosem folyt ellene rendőrségi eljárás. Sőt, kilátásba helyezte: pert indít a róla hazugságot terjesztő újságírók ellen. 32 évvel később…

Hozzátette, a Száva család „némely tagjának” valóban voltak kétes ügyei az ezredforduló előtt, ő azonban nem tartozik közéjük, az erkölcsi bizonyítványa is tiszta. (Az erkölcsi bizonyítvány a kiszabott büntetés letöltése után öt évvel újra bejegyzésmentes lesz akkor is, ha korábban valakit jogerősen elítéltek.)


Forrás:privatkopo.hu
Tovább a cikkre »