Szarka Tamás: Kézfogás hatodszor a nemzeti összetartozás ünnepén

Szarka Tamás: Kézfogás hatodszor a nemzeti összetartozás ünnepén

2024-ben már 6. alkalommal kerül megrendezésre „Szarka Tamás: Kézfogás közös éneklés“ kezdeményezése, mely sikerességét már bizonyította.

A Kézfogás című szerzemény már évek óta létezett, mire berobbant a köztudatba, és elkezdték a nemzeti összetartozás himnuszaként emlegetni.

2019 óta pedig minden esztendőben több ezren adják elő együtt egy időben a Kárpát-medencében és világszerte a nemzeti összetartozás napja alkalmából.

Első alkalom 2019.: https://youtu.be/kzalcg5V4OY

Második alkalom 2020.: https://youtu.be/tnaxLdU2tK0

Harmadik alkalom 2021.: https://www.youtube.com/watch?v=sTKYVbJZbcI

Negyedik alkalom 2022.: https://youtu.be/l_mXf6FHjCM

Hírdetés

A videó több mint 1,3 millió megtekintést ért el és a kommentelők a szeretetükkel árasztották el Szarka Tamás közösségi oldalait.

Ötödik alkalom 2023.: https://youtu.be/DIe2yQVgyvE

Az év legnagyobb összmagyar kulturális eseménye volt. 570 intézmény kapcsolódott be. Több mint 160 ezren énekelték együtt Kárpát-medence szerte Szarka Tamás Kézfogás című dalát a nemzeti összetartozásunk alkalmából.

A rendezvény bekerült a  Felvidéki Magyar Értéktár legmagasabb értékszintjére „Szarka Tamás: Kézfogás a nemzeti összetartozás ünnepén“ név alatt.

Természetesen ezt a közös éneklést 2024-ben is folytatjuk. Ezidáig 491 intézmény regisztrált a 2024-es közös éneklésre  június 4-én 11 órakor. A jelentkezők névsorát naponta frissítjük és a www.kezfogas.eu oldalon tekinthetők meg.

Ezen a napon Szarka Tamás 11-kor Budapesten az A38-on énekli el a Kézfogást, 15.45-kor Révkomáromban és este 8-kor Szarka Tamás és zenekara ünnepi koncertet ad az A38 hajón.

Kézfogás című dal eléneklésével ünnepeljük a Nemzeti Összetartozás Napját, de emlékezzünk a trianoni békeszerződésre is. A hazájuktól elszakított magyarokat az összetartozásba vetett hit tartja össze és ez egyben megmaradásuk záloga is. A külhoni magyarság megőrizte nyelvét, kultúráját, nemzetéhez való ragaszkodását. Mi hiszünk a magyarság jövőjében és ezért fontos, hogy egy közös énekléssel erősítsük a magyarság nemzeti összetartozását.


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »