Számvetés és jövőtervezés (Háromszéki Képviselők Tanácsa)

Számvetés és jövőtervezés (Háromszéki Képviselők Tanácsa)

Mandátumuk közepén az elmúlt két év tevékenységéről számoltak be csütörtök délután a Háromszéki Képviselők Tanácsának (HKT) testülete előtt a választott honatyák.

Számvetésre és jövőtervezésre gyűltek össze – hangsúlyozta felvezetőjében Tamás Sándor, az RMDSZ háromszéki szervezetének elnöke. Megköszönte az eddigi közös munkát „az RMDSZ ernyője alatt”, kiemelte, tetszik vagy nem, de mindig a szervezet az első. „Egy megye állapotát nem lehet csak gazdasági adatokkal mérni, sokkal fontosabb, hogy van-e általánosan elfogadott, közös jövőkép. Kell tudni, mit akarunk, hova akarunk eljutni” – hangsúlyozta. Harminc éve most van Háromszéknek a legnagyobb költségvetése, sok a nyertes pályázat, de közben kitört egy háború, és nagy a veszély, hogy minden munkálat leállhat, és nem vigasz, hogy ez nemcsak itt van így, országosan, de Európa szintjén is hasonló a helyzet. Veszélyek korszakában élünk, ez az évtized a vírus, járvány, háború, válság korszaka, erre kell felkészülni, ilyen körülmények között kell eredményesen dolgozniuk: észszerű rend, stabil egészségügyi rendszer, fejlesztések, szociális érzékenység, nagyobb odafigyelés egymásra, ez a következő időszak feladata – hangsúlyozta Tamás Sándor.

Hírdetés

Horváth Anna, az RMDSZ önkormányzatokért felelős országos alelnöke elsősorban a szervezeterősítő munkát köszönte meg, további segítséget kért az út- és megoldáskeresésben. Antal Árpád az RMDSZ Országos Önkormányzati Tanácsának elnökeként szólt, ő is a nehézségekről beszélt, arról, hogy hiába a pénzeső, a „milliárdkommunikáció”, ha a bürokrácia és más akadályok miatt nem tudjuk megfelelően felhasználni az EU-ból érkező alapokat, akkor továbbra sem lesz látszata, nem javul az emberek életminősége.

A köszöntők után Fejér László Ödön szenátor, Miklós Zoltán, Könczei Csaba, Benedek Zakariás és Gál Károly képviselők számoltak be parlamenti munkájukról. Sorolták az általuk támogatott és kezdeményezett törvénytervezeteket, találkozókat, miként segítettek szakmai szervezeteknek, önkormányzatoknak, mindannyian rendkívül elégedettek voltak az RMDSZ-frakciók tevékenységével. Makkai Péter, a munkaügyi minisztérium államtitkára a romániai szociális ellátórendszer hibáiról szólt, és javító elképzeléseikről, ezek megvalósításának esélyeiről.

Bodor László, a háromszéki szervezet ügyvezető elnöke elsősorban a feladatokra összpontosított, a következő esztendő a tervezés éve lesz (hosszabb távra egyelőre nem mer tervezni – mondotta), a válságból pedig csak együtt gondolkodással és közösségi összefogással kerülhetünk ki nyertesen.


Forrás:3szek.ro
Tovább a cikkre »