Szamurájkarddal, késsel és gumilövedékes fegyverrel akarták az adósságot behajtani

Szamurájkarddal, késsel és gumilövedékes fegyverrel akarták az adósságot behajtani

A rendőrség tájékoztatása szerint több állampolgári bejelentés is érkezett 2023. szeptember 15-én, késő délután a 112-es segélyhívó számra, amelyek szerint Szeged belvárosában lövéseket hallottak. A cselekmény néhány perc alatt lezajlott, az elkövetők és a sértett is elmenekült.

Hírdetés

A helyszínre irányított nagy létszámú rendőri erő azonnal megkezdte az adatgyűjtést és a tanúkutatást. A beszerzett információk alapján megtalálták a sértettet, aki csak annyit volt először hajlandó közölni, hogy sérülései gumilövedékes fegyvertől származnak, egyébként nem akart a rendőrökkel együttműködni. Ennek ellenére sikerült azonosítani a támadóit, akik közül kettőt már elfogtak.

Kiderült, hogy a társaság egy jogosnak vélt vagyoni követelést akart behajtani a sértetten és annak családján. Ennek sajátos formát választottak: kést, szamurájkardot és gumilövedékes fegyvert vettek magukhoz.

A Szegedi Rendőrkapitányság csoportosan és felfegyverkezve elkövetett önbíráskodás bűntettének megalapozott gyanúja miatt indított eljárást. A már elfogott férfiakat a nyomozók őrizetbe vették, és kezdeményezték letartóztatásukat.

Társaikat szintén azonosították, őket a rendőrök még keresik.


Forrás:privatkopo.hu
Tovább a cikkre »