Szabadtéri ősbemutatóra készülnek a győri Káptalandombon

Szabadtéri ősbemutatóra készülnek a győri Káptalandombon

Május 3-án, kedden tartották a Boldog Apor Vilmos vértanú püspök életéről szóló, a Mindenkinek mindene című előadás nyilvános olvasópróbáját és a Jaurinum Összművészeti Fesztivál sajtótájékoztatóját a Brenner János Hittudományi Főiskola dísztermében.

Három napon át, négy helyszínen várják programokkal a látogatókat a Jaurinum Összművészeti Fesztiválon június 24. és 26. között Győrben. A háromnapos fesztivál keretében mutatják be többek között az Apor Vilmos püspök életéről szóló darabot a Káptalandomb szabadtéri színpadán.

„A fesztivál nevében olvasható Jaurinum Győrt és a Győri Egyházmegyét jelenti. Ezt a nevet viseli a Győri Székesegyház Kincstára is. (…) Június 24-én a Káptalandombon felállított szabadtéri színpadon Dér András író és rendező Mindenkinek mindene – Apor Vilmos című ősbemutatóját tartjuk meg a Gyulai Várszínházzal koprodukcióban. Dr. Veres András püspök úr nagylelkű támogatásával visszük színre az előadást, amelyet bérletes nézőink januártól láthatnak majd a Kisfaludy Teremben” – mondta el Bakos-Kiss Gábor, a Győri Nemzeti Színház igazgatója.

„Apor Vilmos, a vértanúhalált halt győri püspök rövid, de gazdag életét egyszerre mutatjuk be a színpadon színészi játékkal és az előadást kísérő vetítésekkel a filmvásznon. Az előadás nem dokumentarista, inkább fikciós történet, vízió, de sok valós eseményen alapul. (…) Az életrajzi dráma zeneszerzője Selmeczi György, a koreográfus Blaskó Bori” – tájékoztatott Dér András a darab írója, rendezője.

Hírdetés

A Jaurinum sajtótájékoztatóját követően a főiskola dísztermében rendezkedtek be a győri színészek, az egyetemi hallgatók és a gyerekszereplők a Mindenkinek mindene első olvasópróbájára.

A hír teljes terjedelmében ITT olvasható.

Forrás: Simon Roberta/Kisalföld; Győri Egyházmegye

Fotó: Huszár Gábor/Kisalföld

Magyar Kurír


Forrás:magyarkurir.hu
Tovább a cikkre »