Szabadság

Egy pillanatra tessék elképzelni: bárhol az USA-n kívül azt mondaná a kormányzat egy idegen cégnek „add át magadat helyi tulajdonosnak, különben betiltunk!”.

Ha ez Oroszország lenne, akkor azonnali szankciókat fogadna el az EU és a NATO. Ha Magyarország, akkor meg összeülne az EP és megszólalna a budapesti amerikai nagykövet, aggodalmát kifejezve a szabadságjogok lábbal tiprása miatt.

A ballib médiák meg arról cikkeznének, helyi zoligarchák el akarják lopni sikeres külföldi vállalkozók cégeit.

De az USA esetében semmi gond.

Hírdetés

S mielőtt vád érne, a kérdésben semmi elfogultságom nincs. Igen, a TikTok részére dolgoztam 2020 szeptembere és 2022 októbere között, de talán pont ezért van az egész szociális háló iránt az átlagnál negatívabb hozzáállásom: szerintem a TitTok egy marhaság. Én magam pl. a munkaviszonyom megszűnése után letöröltem telefonomról az alkalmazást, mert nem látom semmi értelmét használatának.

De ennek semmi köze a kérdéshez. A dohányzást, a balettet, az alkoholivást, a ritmikus gimnasztikát, s a vadnyugati filmeket is marhaságnak tartom, mégis kiállnék, ha ezeket bárki be akarná tiltani.

Az pedig igazi maffiamódszer, hogy „add át, különben kinyírunk”.

Persze az USA-nak szabad. Még szabad. Amint tovább csökken a Szabadkőműves Mintaállam hatalma, mások fognak ugyanígy neki dirigálni. Akkor majd persze óbégatnak, de ez kellemes nóta lesz a kisemberek fülének.


Forrás:bircahang.org
Tovább a cikkre »