Migránsokkal teli autó szenvedett balesetet, halottak

A rendőrök elől menekülő, migránsokkal teli autó szenvedett balesetet csütörtökön reggel a Spalató-Dalmát megyei Sinj közelében, Brnaze településen, négyen meghaltak – írta a Slobodna Dalmacija című regionális napilap.

Hírdetés

A rendőrség közlése szerint egy lengyel rendszámú autó nagy sebességgel kisodródott az útról és egy falnak ütközött, a gépkocsiban kilenc személy tartózkodott. Négyen a helyszínen életüket vesztették, köztük egy 14 éves gyermek. A sérülteket a spliti kórházba szállították.
   
A spalatói klinikai kórház az Index.hr című hírportálnak megerősítette, hogy intézményükben öt férfi került felvételre, mindegyik külföldi állampolgár. Négyen közülük súlyos testi sérüléseket szenvedtek, és jelenleg még a műtőben vannak.
   
A Slobodna Dalmacija információ szerint a gépkocsit egy idősebb férfi vezette. A rendőrök Trilje közelében próbálták megállítani, de figyelmen kívül hagyta a jelzéseket, majd több percen át menekült a hatóságok elől. Nagy sebességgel hajtott be egy útkereszteződésbe, majd elvesztette az uralmát a gépkocsi felett, és a falnak csapódott.
   
Egy helyszíni szemtanú a lapnak elmondta: nagy csattanást hallott, majd kifutott a házból és meglátta az összetört gépkocsit, amely zsúfolásig volt férfiakkal, akik hangosan jajveszékeltek. A kiérkezett tűzoltók a csomagtartón keresztül menekítették ki a sérülteket az autóból.
 


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »