Svédország fokozatos lazításokba kezdett

Svédország fokozatosan lazítani kezdi a koronavírus-járvány nyomán elrendelt korlátozásokat – jelentette be a hétfőn a svéd kormány.

A stockholmi vezetés egy ötlépcsős program keretében kívánja leépíteni a korlátozásokat a nyár folyamán.

Az első intézkedések között szerepel, hogy keddtől engedélyezik a nyolc főt meghaladó társasági összejöveteleket, illetve rendezvényeket. Beltéren legfeljebb ötven, szabad levegőn pedig ötszáz vendéget, illetve nézőt engedélyeznek. Szabadtéri sportrendezvényeken maximum 150-en vehetnek részt.

Az éttermek két órával tovább, este fél tizenegyig tarthatnak nyitva, de egy asztalnál legfeljebb négyen foglalhatnak helyet.

Hírdetés

A kormány tervei szerint amennyiben a járványügyi helyzet kedvezően alakul, a lazítások második körét július elsején jelenthetik be.

Svédország viszonylag lazább korlátozásokkal és lakossági felhívásokkal különutas, egyben vitatott megoldást választott a járvány elleni küzdelemben. Az ország vezetése a tilalmak helyett mindvégig inkább az ajánlásokra és az egyéni felelősségre helyezte a hangsúlyt. Ugyanakkor bevezettek bizonyos korlátozásokat is.

A 10,3 millió lakosú országban 1 068 473 fertőzöttje és 14 451 halálos áldozata van a koronavírusnak a Johns Hopkins baltimore-i egyetem legfrissebb adatai szerint. A felnőtt lakosság mintegy fele már megkapta az oltás legalább egyik adagját, a beadott oltások száma megközelítette az ötmilliót.

(MTI)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »