Sürgősségi osztályt szorgalmaz az MPE Kézdivásárhelyen

Sürgősségi osztályt szorgalmaz  az MPE Kézdivásárhelyen

A Magyar Polgári Erő (MPE) választási kampányában sürgősségi osztály létrejöttét szorgalmazza a kézdivásárhelyi kórházban. A céhes városban sürgősségi alapellátást biztosítanak, viszont osztály nincs – ami amúgy megfelel az egészségügyi rendszerben lévő szabályoknak.

Az MPE sajtóközleményben tájékoztatta választási programjuk e pontjáról szerkesztőségünket, kiemelve, hogy a párt kézdivásárhelyi szervezete azt szeretné, ha a kézdivásárhelyi municípiumi kórházban is tudnának létesíteni egy helyi sürgősségi osztályt. „A helyi egészségügyi káderek fáradhatatlanul dolgoznak azon, hogy a legjobb ellátást biztosítsák a régió lakosainak. Egy helyi sürgősségi osztály kialakítása számos előnnyel járna”, s ezt fogják szorgalmazni megválasztásuk után – írták a sajtóközleményben.

Hírdetés

A céhes város kórháza magukat megnevezni nem kívánó illetékesei érdeklődésünkre közölték: a kézdivásárhelyi kórház évente több mint tizenkétezer sürgősségi esetet lát el Felső-Háromszéken (idén már hatezernél tartanak), erre külön osztály nincs, az ügyeletes orvosok – négy vonalon – látják el a tennivalókat, s pár százalék azoknak az eseteknek a száma, ami továbbküldésre kerül. A súlyos eseteket továbbítják a hierarchiában fennebb lévő, sürgősségi osztállyal rendelkező egészségügyi intézményeknek: Sepsiszentgyörgyre, Brassóba vagy Marosvásárhelyre.


Forrás:3szek.ro
Tovább a cikkre »