Sportháború: kizárnák a teniszezőket, elveszik az úszó vb-t

Sportháború: kizárnák a teniszezőket, elveszik az úszó vb-t

Az Ukrán Tenisz Szövetség azonnali hatállyal az orosz és a fehérorosz szövetség kizárását sürgeti a nemzetközi szövetségnél (ITF).

Az ukránok levelükben jelezték, hogy az intézkedést azért javasolják, mert az oroszok és a fehéroroszok az elmúlt napokban „példátlan, cinikus és véres” támadást hajtottak végre Ukrajna ellen. Kiemelték: civilek halnak meg, köztük nők és gyerekek, az infrastruktúra összeomlik. „Oroszországnak és Fehéroroszországnak nincs joga nemcsak nemzetközi versenyek rendezésére, hanem a külföldi egyéni és csapatviadalokon való részvételre sem” – írta az ukrán szövetség. Az ITF egyelőre nem reagált a levélre. A legfrissebb férfi ranglistán éppen most került az élre az orosz Danyiil Medvegyev – letaszítva onnan a szerb Novak Djokovicot -, míg Andrej Rubljov a hatodik. A nőknél a fehérorosz Arina Szabalenka a harmadik, az orosz Anasztaszija Pavljucsenkova pedig a 14. helyen áll.

A FINA elvette az oroszoktól a junior úszó vb-t

Hírdetés

A vizes sportágakat tömörítő nemzetközi szövetség (FINA) elvette Oroszországtól az augusztusi kazanyi junior úszó-világbajnokság rendezési jogát az Ukrajna ellen folyó hadművelet miatt.

A FINA azt közölte, hogy a döntés előtt egyeztetett a sportolókkal és más érdekeltekkel. „A FINA a jövőben semmilyen eseményt nem tart Oroszországban, ha ez a súlyos válsághelyzet folytatódik” – tette hozzá közleményében. Az már a múlt pénteken eldőlt, hogy az orosz férfi vízilabda-válogatott március 8-án nem Szentpéterváron játszik a görögökkel a világligában. Továbbá elmarad a szinkronúszók és műugrók világkupa-sorozatának kazanyi versenye, amelyet április 8. és 10. között rendeztek volna.


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »