Közel két hónappal a baleset után még 21 személy nem hagyhatja el a hajót

Közel két hónappal a baleset után még 21 személy nem hagyhatja el a hajót

Még március végén ütközött egy hajó Baltimore-ban a Francis Scott Key-hídnak, amelynek az elbontása azóta is tart.

A balesetben hat ember vesztette életét.

A parti őrség parancsnoka, Shannon Gilreath tengernagy szerint azonban a legénység a hajóhoz tartozik és jelenlétük nélkülözhetetlen, hogy a hajó működőképes maradhasson.

Közölte azt is, hogy jelenleg 20 indiai és egy Srí Lanka-i állampolgár van a hajón.

Hírdetés

A BBC értesülése szerint azonban a vízumokkal kapcsolatos bonyodalmak és a szükséges engedélyek hiánya is akadálya a partraszállásnak. Még nem zárult le az FBI nyomozása sem az ügyben. A rendőrség ráadásul a férfiak mobiljait is  lefoglalta, így teljesen megszűnt a kapcsolatuk a külvilággal.

Nem vehetik igénybe az internetes banki szolgáltatásokat sem, otthon nem fizethetik ki a számláikat, nem férhetnek hozzá az adataikhoz, tehát teljesen izolálva vannak”

– mondta Joshua Messick, a Baltimori Nemzetközi Tengerészeti Központ ügyvezető igazgatója.

Dave Heindel, a Tengerészek Nemzetközi Uniójának elnöke felszólította a hatóságokat, hogy sürgősen lépjenek az ügyben, mert ez demoralizáló hatású lesz.

A hajót működtető szingapúri Synergi Marine hajózási társaság szóvivője, Darren Wilson a BBC-nek elmondta, hogy a legénység egyelőre jól tartja magát. Indiai ételcsomagokat juttatnak a fedélzetre, hogy a hajószakácsok kifújhassák magukat.


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »