Sosem volt Dani Alvesnél idősebb gólszerzője a Barcelonának

Sosem volt Dani Alvesnél idősebb gólszerzője a Barcelonának

Ezredik mérkőzésén az Atlético Madridnak lőtt góljával írt történelmet a brazil szélső hátvéd.

Az FC Barcelona történetének legidősebb gólszerzőjévé lépett elő Dani Alves, aki a negyedik hazai találatot jegyezte a spanyol futballbajnokság rangadóján, melyet a katalán csapat 4-2-re nyert meg a címvédő Atlético Madrid ellen.

A játékoskarrierje kereken 1000. tétmérkőzésén szereplő brazil jobbhátvéd 38 éves és 276 napos korában lőtte a Barca sikerét bebiztosító gólt – írta összegzésében a labdarúgás történetével és statisztikáival foglalkozó nemzetközi szervezet (IFFHS).

Hírdetés

Az IFFHS adatai szerint Alves előtt a korrekordot Joan Segarra tartotta a Real Betis ellen a La Liga 1963-64-es szezonjában 36 évesen és 163 naposan szerzett találatával.

A védő, aki a 2008 és 2016 közötti időszak után ez év januárjától játszik ismét a Barcelonában, sajátos módon tette különlegesen emlékezetessé pályafutása 1000. fellépését: előbb gólpasszt adott, majd a gólja után, egy buta szabálytalanság miatt piros lappal kiállították.

Az IFFHS anyaga szerint Alvest megelőzően ugyanilyen „triplára” a katalán együttes korábbi bolgár sztárcsatára, Hriszto Sztoicskov volt képes 1994. március 12-én, amikor is gólpassza és gólja után szintén a kiállítás sorsára jutott, ráadásul ugyancsak az Atlético Madrid ellen és szintén hazai pályán, a Camp Nouban.


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »