Sorozatban hét ítélőtáblai döntés is az adósoknak adott igazat – indul a támadás a bankok ellen

Sorozatban hét ítélőtáblai döntés is az adósoknak adott igazat – indul a támadás a bankok ellen

Sorozatban hét ítélőtáblai döntés is az adósoknak adott igazat – indul a támadás a bankok ellen

„A végrehajtási záradék kiállítására a törvény megsértésével került sor (…), így a bíróság a közjegyző végzését megváltoztatta és a végrehajtási záradékot törölte” – olvasható a mellékelt végzésben, amelyet a Fővárosi Törvényszék, mint másodfokú bíróság hozott meg, megmentve ezzel a devizahiteles adóst ingatlana elvesztésétől.

Hírdetés

Mérföldkőnek tekinthető, hogy a napokban hét (!) ítélőtáblai ítélet is arról rendelkezett, hogy a bankok felmondásai – amelyeket  a devizahiteles szerződésekben sorra megléptek –  „joghatás kiváltására alkalmatlanok voltak”, mivel az adósok – alapos indokkal – már korábban elálltak a csaláson alapuló szerződésektől.

A bankok persze a legarcátlanabb módszerekkel próbálkoznak a bíróságot félrevezetni, szerencsére sikertelenül. A becsapott adósokat védelmező Krizsa és Kocsis Ügyvédi Iroda képviselője nem akart hinni a fülének, amikor pl. az AXA/Otp Faktoring ügyvédje úgy gondolta, majd ő önkényesen törvényt módosít, és az adóssal a szerződést „visszamenőleges hatállyal” felmondja, ennek időpontját pedig éppen 1 nappal korábbra datálta, mint ahogy az adós szerződéstől jogszerűen elállt.

– A jogrendszerben viszont „sajnos” nem létezik ilyen fogalom, csak „azonnali hatályú”, illetve „halasztó hatályú” felmondás

– A most született hét ítélőtáblai döntés több éves munka eredménye, amely megalapozza, hogy februárban kollektív támadást indítsunk ügyvédeinkkel az OTP, az Erste, a Budapest Bank, az MKB, a Raiffaisen, az Unicredit, az Aegon, az Axa, és a K&H ellen –  ígérte Gulya, aki nem hajlandó cserbenhagyni a bajba jutott devizahiteleseket.


Forrás:privatkopo.hu
Tovább a cikkre »