Sorozatban hatodszor a Ferencvárosé a női labdarúgó Magyar Kupa

Sorozatban hatodszor a Ferencvárosé a női labdarúgó Magyar Kupa

Az egyik ferencvárosi gólöröm (Fotó: Török Attila)

Az FTC-Telekom női labdarúgócsapata sorozatban hatodszor hódította el a Magyar Kupát, miután 5-1-re legyőzte az Astra-ALEF HFC-Üllő együttesét a szerdai döntőben.

A zöld-fehérek hatodik sikerükkel immár egyedüliként vezetik az örökrangsort a László Kórház SC előtt, amely ötször diadalmaskodott. Az FTC 2015 és 2019 között megszakítás nélkül lett kupagyőztes, tavaly pedig a koronavírus-járvány miatt félbeszakadt a sorozat és nem fejezték be, így nem hirdettek győztest.

Az Új Hidegkuti Nándor Stadionban rendezett fináléban az esélytelenebb Üllő a második percben egy öngóllal vezetést szerzett, de a fővárosiak tíz perc alatt fordítottak, a második félidőben pedig újabb három gólt szerezve magabiztossá tették győzelmüket.

Hírdetés

A mérkőzés előtt a magyar szövetség köszöntötte Markó Edinát, aki hét év után 2020 végén távozott a női válogatott szövetségi kapitányi posztjáról. A szakember 86 találkozón irányította a nemzeti együttest.

Női Magyar Kupa, döntő:
FTC-Telekom – Astra-ALEF HFC-Üllő 5-1 (2-1)

Budapest, Új Hidegkuti Nándor Stadion, 150 néző. Vezette: Urbán Eszter

ASTRA: Farkas K. – Rozmis, Véninger, Csizi (Nádudvari II, 86.), Vidovenyecz (Király B., 68.) – Vicsek, Vidács, Erdész – Szakonyi (Dikanová, 64.), Gelb (Nádudvari I, 86.), Sipos L. Vezetőedző: Szász Ferenc

FTC: Bednar – Rőhberg, Hasanbegovic, Zlidnis (Mosdóczi, a szünetben) – Nagy Virág (Szabó V., 61.), Marques (Czellér, 75.), Brandon, Fenyvesi, Papp L. (Pusztai, a szünetben) – Vágó F., Cameron (Siklér, 75.). Vezetőedző: Dörnyei Balázs
Gólszerző: Zlidnis (2. – öngól), ill. Fenyvesi (8.), Hasanbegovic (12.), Sipos L. (48. – öngól), Brandon (61.), Vágó F. (85.)


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »