Áradások Németországban: Egy „leszerelt” atomerőművet veszélyeztet a Rajna

Áradások Németországban: Egy „leszerelt” atomerőművet veszélyeztet a Rajna

Németországban az intenzív esőzéssel járó viharok miatt kilépett medréből a Rajna, és jelenleg egy atomerőművet fenyeget.

A német árvízhelyzet már a hétvégén kezdett veszélyessé válni, és mivel az ítéletidő még mindig nem csitul, már nem csak a Duna, de a Rajna is problémákat okoz.

Olyannyira, hogy a Rajna vize már egy hesszeni atomerőművet veszélyeztet (Biblis), ami a folyó partján áll. A létesítmény területe egyelőre nincs közvetlen veszélyben, az árokrendszer a környező területeket árasztja el, amelyek ráadásul alacsonyabban vannak, mint a folyó jelenlegi szintje. A tűzoltók jelenleg is nagy erőkkel szivattyúzzák vissza a mederbe a vizet.

Hírdetés

Az aggodalmak amiatt nőttek meg, hogy a víz kezdi eláztatni a talajt.

A Biblis atomerőművet nem sokkal a fukusimai atomerőmű után leállították, 2017 óta pedig elkezdték lebontani az erőmű egyes elemeit, a hűtőtornyokból például már csak kettő áll az eredeti négyből.

A hivatalos közlések szerint a helyzetet a katasztrófavédelem ellenőrzése alatt tartja, nincs veszély, és a helyzet stabilizálása érdekében foganatosítottak intézkedéseket.

Körkép.sk, iMeteo.sk


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »