Sok diák egyáltalán nem kapott táblagépet, míg másoknak több is jutott

Sok diák egyáltalán nem kapott táblagépet, míg másoknak több is jutott

Sorin Cîmpeanu oktatási miniszter úgy becsüli, hogy a diákok 20 százaléka nem vette át a minisztérium által megígért táblagépeket, vagy azért, mert nem tudták, vagy mert már nem volt rá szükségük. Jelezte: vannak olyan gyerekek, akik egyáltalán nem kaptak, míg másoknak 2-3 is jutott a minisztériumtól, a polgármesteri hivataltól vagy a különféle szponzoroktól.
Arra a kérdésre, hogy az oktatási minisztériumnak sikerült-e szétosztania mindazt az online oktatást segítő 250 000 táblagépet, amelyet a diákoknak ígértek, Cîmpeanu szerdán este a Digi 24 televízióban azt válaszolta, hogy most mindegyiket kiosztották, de ez nem azt jelenti, hogy elérték a diákokat.

Egyesek azért nem jelentkeztek értük, mert nem tudták, hogy megérkeztek, mások azért, mert nem kellett nekik – nyilatkozta az oktatási miniszter. – Sajnos vannak olyan helyzetek, amikor ugyanaz a gyermek két vagy akár három tabletet kapott: egyet a minisztériumtól, egyet a városházától, egyet valamilyen szponzortól, míg más gyereknek nem jutott egyáltalán.

Az online iskola működéséről Cîmpeanu azt mondja, hogy egyes megyéktől olyan jelentéseket kapott, miszerint az online oktatás 90% feletti arányban problémamentesen zajlott, amit ő nem hisz el.

„Ragaszkodom a valódi jelentésekhez, mert láttam egyes megyékből származó jelentéseket, miszerint az online oktatás 92–96 százaléka tökéletesen sikerült. Erre reagálva

Hírdetés

– idézte a News.ro hírportál az oktatási miniszter szavait.


Forrás:kronikaonline.ro
Tovább a cikkre »