Simicskó István: hőseink példamutatásából erőt kell merítenünk

Minden nemzet életében vannak olyan kiemelkedő pillanatok, amikor hősök születnek, akik önfeláldozásból, küzdeni tudásból, hazaszeretetből örök példát adnak az utókor számára. 1848 március 15-e ilyen nap volt– írta a Gondolához eljuttatott közleményében dr. Simicskó István a KDNP frakcióvezetője az ünnep alkalmából.

Megannyi híres és ismeretlen hazafi, akik az embertpróbáló időben is meghallották a nemzetük hívó szavát, bátran és önzetlenül álltak ki a közös ügy mellett, legféltettebb kincsüket, az életüket áldozták fel a szabadságért, családjuk és nemzetük jövőjéért. Tetteik, küzdelmeik, eredményeik, diadaluk és tragédiájuk mind-mind a magyarság öröksége, közös emlékezetünk részei, nemzeti identitásunk meghatározói.

Hírdetés

Eltelhetnek évtizedek, évszázadok, mégis céljaink mit sem változtak: egyenes derékkal kiállni nemzetünk szabadságáért, oltalmazni családunkat, megóvni az elesetteket és Istenre tekintve jobbá tenni a világunkat. Múltunkból tanulnunk kell, hőseink példamutatásából pedig erőt merítenünk. Háborúk, világjárvány, és a mindezek okozta gazdasági nehézségek közepette is irányban tartjuk a kormányrudat, soha nem szem elől tévesztve azt, hogy honnan jöttünk és merre is tartunk – zárul dr. Simicskó Istvánnak, a KDNP frakcióvezetőjének Gondolához eljuttatott közleménye.


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »