Sepsiszentgyörgy első díjat nyert (Drámatagozatok országos tantárgyversenye)

Sepsiszentgyörgy első díjat nyert (Drámatagozatok országos tantárgyversenye)

Országos első díjat nyert a sepsiszentgyörgyi Plugor Sándor Művészeti Líceum Fazakas Misi színész, rendező által vezetett drámatagozata a romániai drámatagozatok Temesváron szervezett, pénteken zárult országos tantárgyversenyén.

Az ország egyetlen magyar nyelvű akkreditált drámatagozatának alapító vezetője a díjazás után közösségi oldalán jelezte az elismeréseket. Az általa rendezett Antigoné drámájuk megkapta a legjobb előadás díját. Szereplői: Kiss Péter, Póra Jácinta, Szimion Helga, Basa Ádám, Császár Andii, Márkó Edina, Sikó Barabási Zselyke, Vass Regina, videó Mucha Oszkár. Továbbá Póra Jácinta egyéni teljesítményét harmadik díjjal jutalmazták, és két különdíjat is kaptak: Kiss Péter a legérettebb színpadi jelenlétért, Szimion Helga a belső átélés intenzitásáért.

Hírdetés

Fazakas Misi úgy értékeli, jó üzenet a drámásoknak, hogy a befektetett munkának gyümölcse van. Jó érzés látni, hogy a sepsiszentgyörgyi drámatagozat a legjobb úton halad. Jó érezni, hogy az általuk szervezett szaktáboroknak rengeteg értelme van.


Forrás:3szek.ro
Tovább a cikkre »