Sem az SAS sem a Za ľudí nem szeretné tolni a Smer szekerét – elutasítják a keddi rendkívüli ülés programját

Sem az SAS sem a Za ľudí nem szeretné tolni a Smer szekerét – elutasítják a keddi rendkívüli ülés programját

Mind az SaS, mind pedig a Za ľudí elutasítja az USA-val kötendő védelmi megállapodással kapcsolatos félrevezető információk terjesztését, ezért egyikük sem támogatja a keddi rendkívüli parlamenti ülésen esedékes döntést a népszavazás kihirdetéséről az ügyben.

„Az SaS nem támogatja a rendkívüli ülés programját, melyen Robert Fico és az ellenzék álszent módon akarnak álhíreket terjeszteni.

Szégyenletes, hogy pont a Smeresek és a volt Smeresek kritizálják a törvényt, amikor ők maguk is részt vettek az előkészítésében

Hírdetés

– mondta el Ondrej Šprlák, az SaS szóvivője.

A Za ľudí ugyancsak erről a képmutatásról beszél. A párt állítása szerint a mostani szerződés szövegezése még szigorúbb – Szlovákia javára -, mint volt. „Nem támogatjuk ezt, a rendkívüli ülésre tervezett cirkuszt“ – tették hozzá.

A rendkívüli ülést január 18-án, kedden tartanák,

és a Szlovákia és az USA közt kötendő védelmi megállapodás elfogadasáról szóló népszavazás kihirdetése lenne a célja. Az indítványozó Smer-SD azt kérdezné a polgároktól, hogy egyetértenek-e azzal, hogy a szlovák parlament hozzájárulását adja a megállapodáshoz.


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »