Segítséget nyújt az állam a Hotel Silvanus helyreállításához

Segítséget nyújt az állam a Hotel Silvanus helyreállításához

A tűzben jelentősen károsodott 4 csillagos szálloda helyreállításához 60 millió forinttal járul hozzá a Magyar Turisztikai Ügynökség, hogy az megújulva, még magasabb színvonalon fogadhassa ősztől a vendégeket.

A március elején kigyulladt 4 csillagos visegrádi szálloda a térség egyik legnépszerűbbje, a tűzben a legfelső emelet és a tetőszerkezet is jelentősen károsodott.

A Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) csütörtöki közleményében kiemelte, hogy a tovagyűrűző gazdasági hatások révén a térség szempontjából is kulcsfontosságú a Visegrád belföldi szálláshelyi forgalmának 46 százalékát biztosító hotel mihamarabbi újranyitása. A helyreállítás várhatóan őszig tart majd.

A szervezet hangsúlyozta, hogy az 1971-ben megnyitott hotel évtizedek óta a Dunakanyar egyik legkedveltebb szállodája. Folyamatosan fejlesztette szolgáltatásait,

2018-ban pedig az Év hotele címet is elnyerte, és az országban elsőként lett „zöld szálloda”.

Hírdetés

Népszerűségét jól mutatja, hogy a tűzeset idején is egy nemzetközi konferenciának adott otthont közel teltházzal. A szálláshely a térségbeli turisztikai attrakciók, vendéglátóhelyek, üzletek révén további családok százainak megélhetését teszi lehetővé, hiszen a szállóvendégek ezek szolgáltatásait is igénybe veszik – írták.

Könnyid László, az MTÜ vezérigazgatója a közleményben kiemelte: a Hotel Silvanushoz volt köthető például tavaly az összes visegrádi vendégéjszaka több mint egyötöde (22 százalék), a teljes térség belföldi szállásforgalmának pedig a 4 százalékáért felelt.

Mielőbbi helyreállítása ágazati érdek, amit az MTÜ egyedi döntéssel 60 millió forinttal segít.

Ez lehetővé teszi, hogy a hotel a jövőben még több vendéget fogadhasson és még magasabb minőségű szolgáltatásokat nyújthasson, tovább növelve a térség forgalmát.

Az MTÜ közleménye szerint a kormány az elmúlt években is több alkalommal járult hozzá ahhoz, hogy kormányzati segítséget kapjanak a turisztikai ágazat bajba jutott vállalkozásai, és minél gyorsabb legyen a szektor pandémiát követő visszaépülése.


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »