Sárga besorolást kaphat Kolozsvár, szigorodnak a járványügyi szabályok

Sárga besorolást kaphat Kolozsvár, szigorodnak a járványügyi szabályok

Meghaladta a 2 ezreléket a fertőzési arány Kolozsváron, így az érvényes járványügyi szabályok értelmében a lakosságnak fel kell készülnie a szigorított előírásokra – tudósít a prefektusi hivatal által a sajtó számára kiküldött közleményben Tasnádi Szilárd Kolozs megyei prefektus.

Hírdetés

A tájékoztató szerint a két ezrelékes fertőzési ráta fölött a kocsmák, kávézók, éttermek, klubok csak 70 százalékos kapacitással működhetnek, sporteseményeken a férőhelyeknek 50 százaléka foglalható el, koncerteket, fesztiválokat és kulturális eseményeket maximum 2500 néző részvételével lehet tartani.

Beltéri magánrendezvényeket (esküvők, keresztelők) legtöbb 300 meghívottal lehet tartani – amennyiben teszttel vagy oltási igazolvánnyal bizonyítják, hogy járványügyi szempontból nem jelentenek veszélyt másokra –, ha pedig nem mutatnak fel ilyen jellegű dokumentumokat, mindössze 150 meghívott vehet részt az eseményen.

Kolozsváron a korlátozások pénteken, szeptember 17-én léphetnek érvénybe, ugyanis a 2 ezrelékes küszöb meghaladása esetén a megyei katasztrófavédelmi hivatalnak 48 óra áll rendelkezésére a megfigyelésre. Ha a helyzet változatlan marad, akkor a település sárga zónás besorolást kap, és fenti szabályok lépnek hatályba. (közlemény/hírszerk.)


Forrás:itthon.transindex.ro
Tovább a cikkre »