Sajtóforrások: Ciucã nem bocsátja el a plágiumbotrányba keveredett minisztert

Sajtóforrások: Ciucã nem bocsátja el a plágiumbotrányba keveredett minisztert

Már egy ideje fény derült arra, hogy Florin Roman kutatásokért felelős miniszter önéletrajzába betűzött „Teoria sistemelor informaţionale” (Információs rendszerek) című szakmai publikációja nem létezik, ezt pedig a miniszter nem tudta cáfolni, ugyanis ennek létezését a mesteri disszertációjából kimásolt 10 oldallal próbálta igazolni, amiről aztán utólag kiderült: szinte betűről betűre copy-paste.

Hírdetés

A News.ro portál kormányközeli információira hivatkozva azt írja, a miniszterelnök a történtek ellenére sem hajlandó lemondani Romanról. A portál szerint bár Ciucă felszólította a minisztert, hogy adjon hivatalos magyarázatot a disszertációjával kapcsolatban felmerülő problémákra, ettől függetlenül ő maga úgy vélte, hogy megvannak a speciális intézmények, amelyek eldöntik, hogy plagizálás történt, vagy sem.

A miniszterelnök kérésének a kutatásokért felelős miniszter némileg eleget tett, és Facebookon kiírta, hogy a plágium bizonyos tudományos munkák egy részének vagy egészének átvételét jelenti, ámbár ő olyat soha nem tett, hiszen a bibliográfiában feltüntette a forrásokat. Ebből kifolyólag alaptalannak tartja az ellene felhozott vádakat.

Romant egyébként még korábban az újságírók kérdezték, nekik azt válaszolta, hogy amikor valaki disszertációs dolgozatot készít, azt egy adott bibliográfia szerint kell megírni. „Ha bibliográfiát adnak, akkor mi mást csinálhatsz?” – kérdezte tőlük retorikailag. (news.ro, hírszerk.)


Forrás:itthon.transindex.ro
Tovább a cikkre »