Nem mindegy, hogy képviseljük az igazságot – A rendvédelmi dolgozókért adtak hálát Kaposváron

Nem mindegy, hogy képviseljük az igazságot – A rendvédelmi dolgozókért adtak hálát Kaposváron

A rendvédelmi szervek dolgozóiért hálából mutatott be szentmisét Varga László megyéspüspök a kaposvári Nagyboldogasszony-székesegyházban május 4-én, Szent Flórián emléknapján. Az alkalmon jelen voltak a tűzoltóság, a katasztrófavédelem, a rendőrség, a büntetés-végrehajtás, illetve a Nemzeti Adó- és Vámhivatal munkatársai.

A főpásztor a szentmise elején felidézte, az adventi időszakban a Somogy Vármegyei Büntetés-végrehajtási Intézetben tett látogatást, ott fogalmazódott meg a kérés, hogy mutasson be szentmisét a rendvédelmi szervek dolgozóiért és családtagjaikért.

„Szeretnék hálát adni kinek-kinek a hivatásáért. Amit végeznek, nemcsak munka, hanem hivatás is. Amikor másokért kezdünk el élni, másokért hozunk áldozatot, az életünk középpontjába mások biztonsága és jólléte kerül, az hivatássá tud változtatni minden munkát. Köszönöm kinek-kinek az áldozatát, szolgálatát, hivatását, hiszen másokért élünk.”

A megyéspüspök ezután köszönetet mondott a jelenlevők bátorságáért. Felhívta a figyelmet, hogy az Egyház által aznap ünnepelt Szent Flórián olyan bátor keresztény volt, aki nem elmenekült, hanem „beleállt a helyzetbe”. Meghallotta, hogy a rómaiak elfogtak negyven keresztény katonát, akiket ki akartak végezni, s ő segíteni akart nekik. Odament, annak ellenére, hogy már leszerelt, s feláldozta az életét a társaiért.

„Amit nagyon fontosnak tartok a hivatásotokban, az a személy tisztelete.

megfizethetetlen kincs a személy tisztelete. S ebből fakad a tisztelet azok iránt, akik másokat szolgálnak. Ezt nem lehet megfizetni, ajándékként lehet megélni embertársaink felé” – köszönte meg az emberséges magatartást Varga László.

A rendészeti és rendvédelmi szervek munkatársai nem a szép szavak, hanem a tettek emberei. A cselekedet, az áldozat, a tett, a másokért végzett szolgálat emberei. Köszönöm, ha ezt tisztelettel és szeretettel végzitek abban a hivatásban, szolgálatban, ahová Isten állított benneteket – tette hozzá.

Hírdetés

A főpásztor hálásan megköszönte a házastársak szolgálatát, az általuk nyújtott hátteret is.

„Nem mindegy, hogy egy hivatást a család hűséges, erősítő és bátorító a szeretetével, vagy állandó feszültséggel kell végezni. Azt gondolom, hogy a hivatás, melyet végeztek egész embert kíván. Emiatt sokszor a szeretteitektől veszi el az időt, a jelenlétet.”

A szeretetkapcsolataink sok esetben megsebződnek – mutatott rá a szónok. – Ne feledjétek, hogy ezek a kapcsolatok gyógyíthatók! A legegyszerűbb és legfontosabb gyógyító eszköz a bocsánatkérés és a megbocsátás. Kell az újrakezdés a szeretetben, hiszen nem könnyű egész emberként teljesen odaadva magunkat szolgálni másokat. Hálásan köszönöm a hivatásotokat, emberségeteket.

Varga László megyéspüspök a szentmisét követően szeretetvendégségre és kötetlen beszélgetésre hívta a rendvédelmi szervek dolgozóit.

Fotó: Kling Márk

Forrás: Kaposvári Egyházmegye

Magyar Kurír


Forrás:magyarkurir.hu
Tovább a cikkre »