Saját vakcinájával oltotta az érdeklődőket egy német milliárdos – börtönbe mehet érte

Saját vakcinájával oltotta az érdeklődőket egy német milliárdos – börtönbe mehet érte

Elképesztő történetről számolt be a német sajtó. Egy excentrikus német milliárdos, Winfried Stöcker saját maga által kifejlesztett vakcinával kezdett oltási programba. A kampányt a rendőrségnek kellett leállítania, Stöckerre valószínűleg börtön vár. 

Szombaton a német rendőrség megszállta azt a lübecki reptér mellett található „oltóközpontot”, ahol az érdeklődők Stöcker vakcinájával oltakozhattak. A hatóságok oltóanyagokat, fecskendőket és a vakcinát igénylő civilek személyes adatait tartalmazó adathordozókat foglaltak le egy razzia során. 

Hírdetés

A német sajtó azt írja, nagy számú érdeklődő akart a Stöcker által kifejlesztett oltóanyaggal oltakozni, mikor a rendőrség a helyszínre ért, mintegy 80 ember állt sorba a „sufnivakcináért”, további 150 pedig már korábban regisztrált.

Mivel az oltóközpontban a német hatóságok által nem jóváhagyott vakcinával történt az oltás, Stöckerre bűnvádi eljárás vár. A DPA hírügynökség szerint szombaton a razzia előtt mintegy ötven ember kapott a nem engedélyezett oltóanyagból. Azt azonban nem tudni, összesen hány ember szervezetében keringhet Stöcker vakcinája, ahogy azt sem, veszélyes-e egyáltalán az oltóanyag. A lübecki reptér egyébként magánkézben van, mit ad Isten, Stöcker tulajdonában. A 74 éves orvos állítólag tavaly áprilisban fogott hozzá a vakcina kifejlesztéséhez, az első adagokat saját magán tesztelte le. 


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »