Saját otthonaikban fosztotta ki idős áldozatait a büntetett előéletű cigányluvnya

Saját otthonaikban fosztotta ki idős áldozatait a büntetett előéletű cigányluvnya

A Budapesti XI. és XXII. Kerületi Ügyészség vádat emelt egy 39 éves nővel szemben, aki – több esetben egy társával együtt – időskorúak bizalmába férkőzött, majd különböző ürügyekkel bejutott a lakásukba, ahol a figyelmüket elterelve kifosztotta őket. A sértettektől ellopott értékek – főleg készpénz és ékszerek – összege megközelíti a 2,5 millió forintot.

Hírdetés

A vádirat szerint a vádlott 2023 februárja és áprilisa között, részben egyedül, részben egy társával együtt, többnyire Budapest XI. kerületében követte el a bűncselekményeket, célzottan időskorú, megromlott egészségi állapotú személyek sérelmére.

Az ügynek összesen hét sértettje van, akik mind 80 év felettiek, közülük a legidősebb áldozat 103 éves volt az elkövetés idején.

A vádlott módszere az volt, hogy az általa kiszemelt áldozatokat jellemzően az utcán, vagy bevásárlóközpontban szólította le, velük beszélgetést kezdeményezett, a bizalmunkba férkőzött, és ennek során megtudta a lakcímüket, vagy többször már rögtön hazáig kísérte, illetve követte őket. Ezután három esetben – miután kiderítette a sértettek címét – társával együtt kereste fel őket, amelynek során a férfi szerelőnek adta ki magát, vagy rovarirtásra hivatkozva jutott be az időskorúak otthonába, és amíg elterelte a gyanútlan áldozatok figyelmét, a nő a nyitott bejárati ajtón keresztül besurrant a lakásokba, ahonnan főleg készpénzt és ékszereket tulajdonított el. Azokban az esetekben, amikor a vádlott a sértetteket hazáig kísérte – vagy a kevésbé közvetlen áldozatokat az otthonukig követte -, általában azzal az ürüggyel jutott be hozzájuk, hogy a szomszédba jött takarítani, de rossz kulcsot hozott, és arra kérte őket, hogy az ott lakók hazaérkezéséig hadd várakozzon náluk. Ezután kávét kért, vagy közölte, hogy ki kell mennie a mosdóba, majd a sértettek figyelmetlenségét, illetve távollétét kihasználva, eltulajdonította az értékeiket.

A vádlott – részben társával együtt – a fenti módszerrel, összesen közel 2 500 000 forint kárt okozott a sértetteknek.

A Budapesti XI. és XXII. Kerületi Ügyészség a büntetett előéletű nőt 7 rendbeli, idős személyek sérelmére, részben bűnszövetségben elkövetett kifosztás bűntettével vádolja, és vele szembe, és vele szemben börtönbüntetés kiszabását indítványozta a vádiratban.

Társa jelenleg ismeretlen helyen tartózkodik.


Forrás:privatkopo.hu
Tovább a cikkre »