Róna Péter szerint a keresztény erkölcs tagadása a Fidesz alkotmánya

Róna Péter szerint a keresztény erkölcs tagadása a Fidesz alkotmánya

Róna Péter, a Jobbik-Konzervatívok EP-listavezetője szerint nem meglepő, ha egyre mélyebbre süllyedünk az immár felfoghatatlan méretű és terjedelmű korrupcióba, ha megfeledkezünk az emberi méltóságról szóló keresztény tanításról, mivel a Fidesz által létrehozott jogrendszer nem tudja ezt biztosítani, nem tartja tiszteletben.

Ne legyünk meglepődve a hatalmi önkényesség láttán, ha nem tudunk határt szabni a hatalomnak, mert nem látjuk, hogy az Istentől kapott emberi jogokat nem lehet büntetlenül áthágni

– írta Róna Péter.

A Jobbik-Konzervatívok EP-listavezetője ezen kívül kifejtette: jólétünket az EU, biztonságunkat pedig a NATO szavatolja. „Már Szent István is világosan látta, hogy nem Koppány keletimádó útja, hanem a nyugati kereszténységhez való csatlakozás biztosítja a magyarok jövőjét” – szögezte le Róna Péter.

Szerinte Orbán ott tart, ahol Koppány tartott: Kiszakítaná hazánkat Európából, és átvezényelne bennünket a keleti testutak társaságába.

„Tényleg tévedett Szent István? Tényleg jobb a Kelet, mint a Nyugat?”

Hírdetés

– tette fel a költői kérdést.

Róna Péter szerint június 9-én arról döntünk, hogy maradunk-e az orbáni úton, ami keletre vezet, vagy a magyar nemzet Európában marad, ahová az elmúlt 1100 évben is tartozott.

(Címlapkép: Béli Balázs/Alfahír)


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »