Románia újabb csoportot menekített ki a Gázai övezetből

Románia újabb 11 tagú, román állampolgárokból és családtagjaikból álló csoportot menekített ki a Gázai övezetből – közölte hétfőn a román külügyminisztérium.

A román hatóságok által a létrehozott intézményközi válságstáb, illetve a térségben működő román külképviseletek erőfeszítései nyomán, háromhónapos szünet után evakuált menekültek a rafahi átkelőnél lépték át a határt. Onnan a kairói román nagykövetség egy mobil egysége kíséri őket az egyiptomi fővárosba, ahol rövidesen megszervezik Romániába utazásukat.

Hírdetés

A tárca szerint eddig 313 menekültet – evakuálásukat kérő román állampolgárok és családtagjaikat – juttattak a Gázai övezetből Romániába. A minisztérium három hónappal ezelőtt, tavaly december 18-án számolt be az utolsó (hetedik) ilyen akcióról. A Gázai övezetből evakuált románok első és legnagyobb létszámú (93 tagú) csoportját, amelyet a román Tarom légitársaság különgépe szállított, Marcel Ciolacu román miniszterelnök kísérte Egyiptomból Romániába november 8-án.

A román hatóságok fenntartják a kapcsolatot az izraeli és egyiptomi hatóságokkal a további román állampolgárok evakuálása érdekében, amennyiben további ilyen felkéréséket kapnak – közölte a bukaresti külügyminisztérium.

(MTI)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »