Román mindennapok: másfél évig játszott rendőrösdit egy 8 osztályt végzett férfi

Román mindennapok: másfél évig játszott rendőrösdit egy 8 osztályt végzett férfi

Ploiești városában egy büntetett előéletű férfinek sikerült infiltrálódnia a rendőrség köreibe. Egyenruhát, engedélyt és jelvényt, sőt, fegyvert vásárolt magának, egy és fél év alatt pedig olyan mesterfokon hazudozott mindenkinek, hogy a „kollégái” azt hitték, közülük való – írja a Főtér.

A Costin Oprea névre hallgató álrendőr mindeközben razziákra járt és tanúkat is kihallgatott egyes esetekben. Olyannyira beilleszkedett, hogy kollégái néhol a tanácsát is kérték közbeavatkozáskor.

Az ügyészek által csak kényszeres hazudozóként jellemzett személy beépült a Prahova megyei rendőrség szinte valamennyi struktúrájába, ami lehetővé tette számára, hogy sofőröket igazoltasson és kutasson át, sőt, hogy hozzáférjen a nem nyilvános betekintésre szánt dokumentumokhoz is.

Hírdetés

Costin Opreanak sikerült megközelítenie és kapcsolatba lépnie a Prahova Rendőrségi Intézet szinte valamennyi rendőrségi struktúrájának rendőrtisztjeivel. Sőt, még azt a benyomást is keltette bennük, hogy ő a Különleges Műveleti Osztály vagy a SIPI (a Belügyminisztérium Hírszerzési és Belső Védelmi Szolgálata) rendőrtisztje.

Costin Oprea végül azzal bukott le, hogy egy személy feljelentette a rendőrségen csalás miatt, és a Ploiești Ítélőtábla 2024. augusztus 21-én előzetes letartóztatási parancsot adott ki a csaló ellen, akit folytatólagosan elkövetett hivatali visszaéléssel vádolnak.


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »