Roma ki mit tud – vagy inkább hol van Száva Donátó Izmael?

Roma ki mit tud – vagy inkább hol van Száva Donátó Izmael?

Roma ki mit tud-ot szerveztek az egyenruhások a cigányoknak – derül ki a rendőrség honlapjáról.

Nos, aki tovább görget a Police.hu-n, igen színes betekintést kaphat abba, hogy mit tudnak a derék "romák"… Íme egy kis ízelítő a frissek közül:

Elfogták az egyik tettest, társait még keresik

A józsefvárosi rendőrök a lakosság segítségét kérik.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság VIII. kerületi Rendőrkapitánysága 01080/3594/2018. bűnügyi számon lopás bűntett gyanúja miatt folytat nyomozást, amellyel összefüggésben keresi a 15 éves Száva Donátó Izmaelt és a 14 éves Száva Róbertet.

A jelenleg rendelkezésre álló adatok szerint Száva Donátó Izmael és Száva Róbert társukkal, a 25 éves budapesti L. Rolanddal együtt 2018. augusztus 9-én 21 óra 10 perc körül egy józsefvárosi lakásból egy laptopot, illetve 2018. augusztus 28-án 1 óra 30 perckor egy terézvárosi hostelből egy bőröndöt lopott el.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság VIII. kerületi Rendőrkapitányság nyomozói L. Rolandot 2018. szeptember 13-án Budapest VIII., Orczy úton elfogták, társai ellen elfogató parancsot adtak ki.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság VIII. kerületi Rendőrkapitánysága kéri, hogy aki a felvételen látható Száva Donátó Izmaelt és Száva Róbert felismeri, tartózkodási helyükkel vagy a bűncselekménnyel kapcsolatban információval rendelkezik, akár névtelensége megőrzése mellett tegyen bejelentést az ingyenesen hívható 06-80-555-111 „Telefontanú” zöldszámán, a 107 vagy 112 központi segélyhívó számok valamelyikén.

Délben rabolt, este őrizetbe vették

A monori rendőrök a rablást követően rövid idő alatt azonosították és elfogták azt a férfit, aki a gyanú szerint előbb bántalmazott, majd kirabolt egy idős férfit Monoron.

Rablás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást a Monori Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya K. Zsolt 35 éves monori lakos ellen.

A jelenleg rendelkezésre álló adatok szerint a gyanúsított 2018. szeptember 13-án a déli órákban Monor egyik utcáján bántalmazott egy idős férfit, amelynek során a sértett az útszéli árokba esett. A támadó ezt követően kivette az árokba esés miatt magatehetetlen, időskorú sértett nadrágjának zsebéből a pénztárcáját, a benne lévő iratokkal, személyes okmányokkal és készpénzzel együtt. K. Zsolt ezután menekülése közben az értékek megtartása érdekében még egy alkalommal visszalökte a földre a sértettet, majd távozott a helyszínről.

A monori rendőrök adatgyűjtés során azonosították a rablással megalapozottan gyanúsítható férfit, akit még aznap az esti órákban lakcímén elfogtak és a Monori Rendőrkapitányságra előállítottak. A nyomozók gyanúsítottként hallgatták ki, majd őrizetbe vették a bűncselekmény feltételezett elkövetőjét és előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására.

Hírdetés

Kürtöskalácsot árusító pavilonba törtek be

A nyíregyházi rendőrök az állampolgárok segítségét kérik. 

A Nyíregyházi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya 15010/3933/2018. bűnügyi számon lopás bűntett elkövetésének gyanúja miatt folytat nyomozást ismeretlen tettesek ellen. A nyomozás adatai eddig két ismeretlen személyazonosságú fiú 2018. szeptember 12-én 0 óra 30 perc körül egy Nyíregyháza belvárosában található kürtöskalácsot árusító pavilonba betört, és onnan készpénzt tulajdonított el.

A feltételezett elkövetőkről képfelvételek állnak rendelkezésre.

A rendőrség kéri, hogy jelentkezzenek azok, akik felismerik a képeken látható, eddig ismeretlen személyazonosságú fiúkat, illetve jelenlegi tartózkodási helyükről információval rendelkeznek. Jelentkezni lehet személyesen a Nyíregyházi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztályán, illetve telefonon a 06-42-524-600 hívószámon, vagy a 112-es központi segélyhívón. Névtelensége megőrzése mellett a nap 24 órájában ingyenesen hívható 06-80-555-111 „Telefontanú” zöld számán is bejelentést tehet.

Lopott kerékpárral ment lopni

Órákon belül elfogták az elkövetőt a bonyhádi rendőrök.

A Bonyhádi Rendőrkapitányság büntetőeljárást indított lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt egy 25 éves váraljai lakos ellen.

Az ügyben egy nagymányoki nő tett bejelentést a rendőrségen, mert ismeretlen tettes 2018. szeptember 12-én késő este besurrant egy nagymányoki vendéglő raktárába, ahonnan szeszes italokat lopott, mintegy 20 000 forint értékben.

A rendőrök a férfit rövid időn belül elfogták, előállították és gyanúsítottként hallgatták ki.

A fiataltól elfogása során lefoglalták az ellopott értékeket, valamint egy kerékpárt is, amelyet egy nappal korábban Váraljáról lopott el.

Az ügyben a további eljárást a Bonyhádi Rendőrkapitányság Vizsgálati Alosztálya folytatja le.

És a végére bónuszként egy mai közlemény az ügyészség honlapjáról:

Vádemelés az oktatási intézményeket fosztogató betörő ellen

A Balassagyarmati Járási Ügyészség vádat emelt a 47 éves, más ügyben letartóztatásban lévő férfi ellen, aki egy iskolát és egy óvodát tört fel azért, hogy pénzt szerezzen.

A rendszeres jövedelemmel nem rendelkező, magát vagyon elleni bűncselekményekből eltartó vádlott 2017. december közepén az endrefalvai óvoda több helyiségének nyílászáróját befeszítette, és oda bemászott, azért, hogy onnan értékeket szerezzen. Átkutatott több helyiséget, és a személyzeti öltöző egyik szekrényéből eltulajdonított egy laptopot tartozékaival együtt 205.000 forint értékben, valamint a helyszínen elfogyasztott 3.000 forint értékű szaloncukrot is. A vádlott a bűncselekmény elkövetése során 260.000 forint rongálási kárt okozott, majd távozása után a laptopot 20.000 forintért eladta ismeretlenül maradt személynek.

A férfi az óvodai betörés után, 2017. szilvesztere környékén az ablakot benyomva bement Nógrád községben az általános iskola épületébe, majd a titkársági irodában a szekrényt kifeszítette, és onnan magához vette a tanintézmény 80.000 forint készpénzét és az iskola által a tanulók részére vásárolt 9.000 forint értékű vasúti bérletszelvényeket.

Az ügyészség két rendbeli, üzletszerűen, dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás bűntette miatt emelt vádat a férfi ellen, aki többszörös visszaesőnek számít. Büntetett előélete miatt az indítványozott szabadságvesztést fegyházban kell letöltenie, és a feltételes szabadságra bocsátás kedvezményéből is ki van zárva. Az ügyészség indítványozta mellékbüntetésként a vádlott közügyektől eltiltását és az ellopott laptopért kapott 20.000 forint összegre a vagyonelkobzást. Ezen túl az okozott kárt és a felmerült több mint 460.000 forint bűnügyi költséget is meg kell fizetnie.

A férfi ügyében a Balassagyarmati Járásbíróság dönt.

Tudjuk, hogy rend van, de azért jó lenne már egy kis szünet az évtizedek óta tartó, éjjel-nappal zajló Ki mit tud "valóságshow"-ban…


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »