Rohammentővel gazdagodott a megye

Rohammentővel gazdagodott a megye

Új Mercedes Benz Sprinter B2 típusú sürgősségi rohammentőt vásárolt Kovászna Megye Tanácsa a rétyi HS Timber Productions cég hathatós támogatásával. A több mint 712 ezer lej értékű mentőautót pénteken adták át Sepsiszentgyörgy főterén a Kovászna Megyei Katasztrófavédelmi Felügyelőségnek.

Tamás Sándor, Kovászna Megye Tanácsának elnöke elmondta, a köz- és magánszféra együttműködése újabb példájának lehetünk tanúi. A HS Timber Productions, a volt Holzindustrie Schweighofer cég eddig több százezer euróval segítette a háromszéki egészségügyet, oktatást, sportot. A koronavírus-járvány elején PCR-laboratóriummal gazdagította a megyei kórházat. Ezúttal közel 394 ezer lejjel járult hozzá a SMURD mentőkocsi beszerzéséhez, a további közel 320 ezer lejt a megyei önkormányzat biztosította. Az emberek biztonsága a legfontosabb, tette hozzá az elnök, jelezve: tranzitmegye vagyunk, nagy az áthaladó forgalom, és ennek következtében a belesetek száma is magas.

Hírdetés

Radu Adrian, a rétyi fafeldolgozó műszaki igazgatója aláhúzta, lehetőségeik függvényében továbbra is támogatják az egészségügyet, a tanügyet és a sportot.

Adrian Simtea ezredes, a Katasztrófavédelmi Felügyelőség parancsnoka emlékeztetett, a megyében Sepsiszentgyörgyön, Kézdivásárhelyen, Bereckben, Baróton és Bodzafordulón van telephelyük, onnan indítják járműveiket szükség esetén. Jelenleg tíz rohammentőjük van, ezek összéletkora 85 év, és amióta a megyében létezik a SMURD-szolgálat, mintegy 800 ezer kilométert tettek meg összesen. Tavaly 3700 bevetésen vettek részt, 85 ezer kilométernyi utat tettek meg. A mostani rohamkocsi nagyon jókor jött – mondta a parancsnok. Négykerék-meghajtású, nagy hasmagasságú járművük sürgősségi elsősegélynyújtásra és betegszállításra is alkalmas. A mentő felszerelése korszerű, félautomata defibrilátorral, vákuumos sínnel, vákuummatraccal, nyaki gallérral, hordággyal, orvosi eszközökkel és gyógyszerekkel ellátott. A háromfős személyzet minden egyes tagja, a sofőr is képzett a szakszerű elsősegélynyújtásban.


Forrás:3szek.ro
Tovább a cikkre »