Robogón történő üldögélésből életveszélyt okozó késelés

Robogón történő üldögélésből életveszélyt okozó késelés

Robogón történő üldögélésből életveszélyt okozó késelés

A vád szerint a felek között a szóváltás abból adódott, hogy a vádlott ráült az egyik sértett robogójára, aki ezt nem nézte jó szemmel. A szóváltás verekedéssé, a verekedés pedig késeléssé fajult.

A vádirat szerint a vádlott – egy 20 éves férfi – 2019. július 1-jén, délután, a Budapest XIII. kerületi lakóház udvarán tartózkodott ismerőseivel, és a velük folytatott beszélgetés közben ráült az ügy egyik későbbi sértettjének ott leállított robogójára.

Hírdetés

A robogó tulajdonosa és annak testvére – a másik sértett – éppen ekkor érkeztek a helyszínre.

A sértett a lakóház udvarára érve meglátta, hogy a vádlott az ő robogóján üldögél és emiatt számon kérte őt. A vádlott és a sértett között emiatt szóváltás alakult ki, ami tettlegességig fajult, a vádlott rátámadt a sértettre, őt ököllel, illetve tenyérrel többször arcon ütötte. A sértett védekezésül dulakodott a vádlottal, amibe a sértett testvére is bekapcsolódott.

A testvérek együttes erővel kiszorították a vádlottat a társasház előtti járdára, ahol a vádlott ismét a sértettre támadt, ezért ismételten verekedés alakult ki a felek között, aminek során a vádlott a földre került.

A földre került vádlott ekkor elővett egy kést, amivel az egyik sértettet egy alkalommal, nagy erővel a hasán megvágta. Ezt észlelve, a testvére felé fordult, amit kihasználva a vádlott a késsel két ízben őt is megvágta a hátán. A vádlott ezt követően felállt a földről és a helyszínről elmenekült.

A hason szúrt sértett a bántalmazás következtében életveszélyes sérülést szenvedett, a testvére sérülései 8 napon belüliek voltak, de a támadott testtájékra, valamint az elkövetés eszközére figyelemmel, a súlyosabb sérülés lehetősége reális volt.

A vádlottal szemben a Fővárosi Főügyészség életveszélyt okozó testi sértés, valamint súlyos testi sértés kísérlete miatt nyújtott be vádiratot a Fővárosi Törvényszékre. A főügyészség indítványozta, hogy a bíróság a férfival szemben végrehajtandó börtönbüntetést és közügyektől eltiltás mellékbüntetést szabjon ki.


Forrás:privatkopo.hu
Tovább a cikkre »