Részleges felújításon esett át a dunaszerdahelyi Csallóközi Könyvtár

Részleges felújításon esett át a dunaszerdahelyi Csallóközi Könyvtár

Aki a Csallóközi Könyvtárba látogat, számos újdonságot figyelhet meg: kényelmes fotelek, új kölcsönzési pult és egyéb érdekességek várják az olvasókat. 

Lacza Ilona, a könyvtár igazgatója portálunknak beszámolt arról, hogy nagyjából negyvenezer eurót sikerült fordítaniuk a könyvtár felújítására. A vírusos időszakban több költséget is megspóroltak, ezáltal jutott pénz a felújításra.

Hírdetés

„Új számítógépeket, új székeket szereztünk be, sikerült bővíteni a kamerarendszert az ifjúsági részlegen és a folyosón, valamint az olvasóteremben is. Régebben előfordult egy-két lopás, ezért is kellett megerősíteni a biztonságot. A 3D nyomtatónk az egyik legnagyobb tételünk, amellyel szeretnénk kedvezni a gyerekeknek, s különféle új projektekbe vágunk majd bele, egyszer vagy kétszer hetente. A könyvhéten sokan érdeklődtek iránta. Az irodákba új klimatizációs rendszert szereltettünk, mert nyáron elviselhetetlen itt bent a forróság. Kicseréltük a padlózatot, kifestettünk, új szekrényeket vettünk, a páncélszekrényeket, amelyekben fontos adatok vannak, átfestettük, így beleillik a környezetbe. A  könyvtár nyilvános részében pedig az összes ajtót lecseréltük, nem utolsó sorban pedig új folyóiratpolcot vettünk a különféle kiadványoknak” – sorolta Lacza Ilona. 

Egy vadonatúj nyugizugot, egyfajta olvasósarkot kapott a könyvtár, ahol a kényelmes fotelek biztosítják az olvasók nyugodt élményét. Az ifjúsági irodalmi részt is új köntösbe öltöztették, egy hagymaalakú ülőalkalmatosság bővíti a termet, valamit színes ülőkockák, amelyeket a gyerekek gyorsan birtokba is vettek a könyvtárba látogatásuk alkalmával. Egy projektort is felszereltek a plafonra, így biztosítottak a vetítések. 

A felújításoknak még koránt sincs vége, bíznak abban, hogy a jövőben még nagyobb újításokat eszközölhetnek majd a könyvtár falain belül, hogy az olvasók számára is otthonosabb közeget biztosítsanak. 


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »