Rendőrök veszélyeztetésével vádolnak egy cigarettacsempészt

Rendőrök veszélyeztetésével vádolnak egy cigarettacsempészt

Személy elleni erőszak és közúti veszélyeztetés bűntettek miatt emeltek vádat egy 29 éves férfi ellen, miután 2021 nyarán több településen keresztül menekült a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei rendőrök elől.

Hírdetés

Az illetékes ügyészség tájékoztatása szerint a rendőrök augusztusban egy csempészett cigarettát szállító tehergépkocsit szerettek volna megállítani.

A járőrök egy szolgálati jelleggel ugyan nem rendelkező, de megkülönböztető jelzésekkel ellátott személyautóból – bekapcsolt fényjelzés mellett – szólították fel megállásra a vádlottat. Ő azonban megpróbált meglógni, miközben a két gépkocsi többször kis híján összeütközött. A rendőrök végül a társaik segítségével elzárták a vádlott útját, mire ő egy földútra kanyarodva gyalogosan próbált tovább menekülni. A férfit másnap az otthonában fogták el.

A tehergépkocsiban mintegy 9 ezer doboz ukrán eredetű, magyar adójegy nélküli cigarettát találtak (értéke több mint 16 millió forint). A letartóztatott férfi a nyomozás során tagadta a terhére rótt bűncselekményeket, amelyeket halmazatban akár 7 és fél év szabadságvesztéssel is büntetheti a bíróság.


Forrás:privatkopo.hu
Tovább a cikkre »