Rendhagyó Rómeó és Júlia-történetet visz színpadra Szarka Tamás

Rendhagyó Rómeó és Júlia-történetet visz színpadra Szarka Tamás

Pihenés helyett temérdek munkával telt Szarka Tamás idei nyara – mesélte a művész a Duna Családi kör című műsorában. Októberben pályája újabb mérföldkőhöz érkezik: a Nemzeti Színházban mutatják be új színdarabját, amely az autentikus cigányzene világát idézi meg.

A sok munkát nem, a nagy meleget viszont igen nehezen viselte Szarka Tamás – minderről a Duna Családi kör című műsorának vendégeként vallott a Kossuth- és kétszeres Petőfi Zenei díjas előadó, dalszerző. Mint mondta, volt olyan, hogy hetekig nem fogott a kezébe gitárt, pedig egy termékenyebb napon akár 2-3 dalötletet is feljegyez.

„Idén nyáron kiszámíthatatlan volt az időbeosztásom. Nagy csúcsok, aztán sokáig semmi, majd megint több koncert egymás után, és utána televíziós felvételek vagy stúdiózás. Mások ezeket szépen beosztják, de én erre képtelen vagyok. Meghúzom, kicsit belehalok, aztán lehet pihenni” – engedett bepillantást Szarka Tamás az elmúlt időszak történéseibe.

A megfeszített munkának egyik gyümölcsét októberben már élvezheti, hiszen karrierje újabb fontos mérföldkőhöz érkezik: bemutatják Makszim Gorkij Makar Csudra című elbeszélése és A cigánytábor az égbe megy című film nyomán készült színdarabját.

Hírdetés

Az Esthajnal a Nemzeti Színház, a Magyar Nemzeti Táncegyüttes, a Karaván Színház, a Fővárosi Nagycirkusz és a Baross Imre Artista- és Előadóművészeti Akadémia közös előadása.

„Hosszú évek óta foglalkoztat egy különleges hangzásvilág, az autentikus cigányzene, ami a hetvenes évek végén, nyolcvanas évek elején talált el minket teljesen a táncházmozgalommal. Ez egy ősi, különleges muzsika a Kárpát-medencében, de az egész világon egyedülálló. 2017 óta dolgozom azon, hogy színpadra vigyem ezt egy cigány Rómeó és Júlia-történeten keresztül. Vidnyánszky Attila segítségével az álomból valóság lett” – mondta a Duna műsorának vendégeként Szarka Tamás, aki a próbafolyamat alatt több szereplővel, köztük a nemzet színészével, Bodrogi Gyulával is barátságot kötött.

Családi kör – hétköznap délutánonként 13:45-től és 15:15-től a Dunán.

(MTVA/Felvidék.ma)


Forrás:felvidek.ma
Tovább a cikkre »