10 ezer kézfogás a magyar iskolaválasztásért

Az ősz folyamán 10 000 külhoni magyar iskolakezdő kisdiáknak mond köszönetet félezer településen a Rákóczi Szövetség közössége támogatóival együtt. Az alábbi felvidéki eseményeken az iskolakezdők köszöntésébe Magyarország Kormányának képviselői is bekapcsolódnak.

Szeptember 24-én, kedden 11:30-kor Komáromban, a Jókai Mór Magyar Tanítási Nyelvű Alapiskola 54 magyar iskolakezdőjét köszöntik ünnepélyesen. Az eseményen részt vesz Balatoni Katalin köznevelési helyettes államtitkár.

Szeptember 24-én, kedden 15:00-kor Komáromban, a Marianum Magyar Tannyelvű Egyházi Iskolaközpont 29 első osztályos diákját köszöntik, megköszönve szüleiknek a magyar nyelv és a magyar jövő választását. Az eseményen részt vesz Panyi Miklós, a Miniszterelnökség stratégiai és parlamenti államtitkára.

Hírdetés

Szeptember 25-én, szerdán 14:00-kor Pereden, a község kultúrházban 38 magyar iskolakezdőt köszöntenek családjaikkal együtt. Az eseményt megtiszteli részvételével Panyi Miklós, a Miniszterelnökség stratégiai és parlamenti államtitkára.

A külhoni területeken a magyar iskolaválasztás egyet jelent a magyar nyelv, a kultúra és a közösség fennmaradásával és nem utolsósorban az egyén többlettudásával és jobb érvényesülésével.

Az iskolakezdők köszöntésének folyamatosan frissülő menetrendje ide kattintva érhető el.

(Sajtóközlemény)


Forrás:felvidek.ma
Tovább a cikkre »