Remek eredmények az Érsekújvári járásban

Remek eredmények az Érsekújvári járásban

Egy- két pozitívnál alig akadt több a járásbeli településeken, sok helyen nem is találtak fertőzöttet.

Hétről hétre javulnak az eredmények. 1-2 fertőzöttnél többet csak Szőgyénben és Szímőn találtak, mégpedig mindkét községben 4-et.

Lássuk a településeket (tesztek száma – fertőzöttek):

Érsekújvár 3600-0, Párkány 732-3, Kamocsa 372-0, Szímő 879-4, Köbölkút 522-0, Szőgyén 1000-4, Kürt 706-1, Bény 508-1, Béla 202-0, Sárkányfalva 248-0, Ipolyszalka 326-0, Kőhídgyarmat 424-2, Fűr 359-0.

Hírdetés

Jó a helyzet a járás két városában Érsekújvárban és Párkányban.

Juraj Benko, az Érsekújvári Regionális Közegészségügyi Hivatal regionális higiénikusa az egyik szlovák televíziónak kifejtette, Érsekújvárott több tényező kombinációjának köszönhetően jó a helyzet. Az első az emberek fegyelmezett viselkedése, akik betartják az intézkedéseket és rendszeresen járnak tesztelésre, a másik fontos tényező, hogy a helyi közegészségügyi hivatal lelkiismeretesen kutatja a pozitívan tesztel személyek kapcsolatait. Minden egyes pozitív tesztelttel kapcsolatba lépnek. Az intézkedések betartásának javítása érdekében az Érsekújvári Regionális Közegészségügyi Hivatal email-címet hozott létre a járványellenes intézkedések megsértésének bejelentésére.

Párkányban a hónap elejétől már csak két tesztelőhely működik, de így se mutatkozott fennakadás a tesztelésben.

A járásban sajnos még mindig vannak olyanok, akik a felelősségteljes hozzáállás helyett titkolni próbálják betegségüket. Még haláleset is előfordult, amikor 65 év feletti emberek nem voltak hajlandóak tesztelésre menni, mondván, ez számukra nem kötelező, és ők különben is más okból betegek. A házaspár férfi tagja sajnos koronavírus-fertőzésben elhunyt.


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »