Rekord összegből bővítik a határátkelőket Kárpátalján

Rekord összegből bővítik a határátkelőket Kárpátalján

Kárpátalján öt vadonatúj határátkelőhely építését tervezik.

A kiemelt ellenőrző pontok építésének 2021-2023 közötti cselekvési tervét az európai és euro-atlanti integrációval, a nemzetközi együttműködéssel, a kultúrával, az ifjúsággal, a sporttal és a tájékoztatással foglalkozó kormánybizottság ülésén fogadták el, amelyen Anatolij Ploszkov, a Kárpátaljai Megyei Államigazgatás vezetője is részt vett.

Az ellenőrző pontok építése az állam és a Kárpátaljai Megyei Államigazgatás egyik prioritása.

Az ellenőrzőpont célja a határokon átnyúló és államközi együttműködés, a kereskedelem megkönnyítése, ami a költségvetési bevételek növekedését jelenti.

Ukrajna függetlenségének évei során Kárpátalja először rekordösszeget kap a határinfrastruktúra fejlesztésére,

szám szerint 2 milliárd 695 millió hrivnyát.  

Hírdetés

Ezeket az alapokat kilenc ellenőrzőpont építésére fordítják.

„A határ menti infrastruktúra fejlesztésének és kiépítésének programja Kárpátaljának egyszerűen létfontosságú! Régóta vártuk ezt a projektet, és ma végre csodálatos pozitív eredményt kaptunk” – kommentálta a terv elfogadását  Anatolij Poloszkov, a megyei államigazgatás vezetője. 

2021-2023 folyamán Ukrajna 35 ellenőrzőpontot tervez építeni, amelyek közül kilencet Kárpátalján, vagyis az összérték csaknem 25%-a.  

A Miniszteri Kabinet rendelete alapján a tervek szerint csaknem 10 milliárd hrivnyát különítenek el ezen ambiciózus projekt megvalósítására Ukrajnában.  

Ebből a pénzből 25 ellenőrző pontot rekonstruálnak, korszerűsítenek, technikailag felújítanak,  5 a meglévő elavultak helyén épülne fel, 

és öt  vadonatúj határátkelőt építenek

– olvashatjuk a Kárpátaljai Megyei Államigazgatás Facebook-oldalán. 


Forrás:karpatinfo.net
Tovább a cikkre »