Régiós foci Nógrádban, Gömörben: Gőzelem a szomszédvári rangadón

Régiós foci Nógrádban, Gömörben: Gőzelem a szomszédvári rangadón

Nyitókép: Körkép.sk

Az ezer sebből vérző rimaszombati csapat küzdelemből jelesre vizsgázott

Fülek – Rimaszombat 2:3 (0:1)

A szokásosnál többen igyekeztek szombat délután a füleki sporttelep felé, hogy minél többen buzdítsák csapataikat a nemrég átadott új lelátón. A hazaiak csapata megyei rangadó keretében fogadta a szomszédos, ősi rivális rimaszombatiakat.

A szomszédvári rangadó kezdetére mintegy 500 néző várta a játékvezető sípját, hogy útjára engedje a találkozót. Az első percek tapogatózással teltek, ami gyakorlatilag előjátéka volt a későbbi keményebb összecsapásnak. Ezt követően a vendéglátók léptek fel támadólag, enyhe mezőnyfölényt harcoltak ki, de az első fél órában gólhelyzetet nem tudtak kialakítani. Többnyire a két tizenhatos között folyt a játék, a kapuk nemigen forogtak veszélyben. Egészen a 36. percig eseménytelenül teltek a percek, ám ekkor a vendégek egy gyors jobb oldali támadást követően Juhász Csaba révén megszerezték a vezetést (0-1), így egy gólos vendég előnnyel mentek pihenőre a csapatok.

A második játékrész elejét a vendégek csapata kezdte jobban, ugyanis az 52. percben két gólosra növelték az előnyüket: Bakuri Jinjolava  utat tört magának a hazai védelem gyűrűjében, majd a kapussal szemben találta magát, lövése pedig a meglepett kapus kezéről a hálóban kötött ki. (0-2) A bekapott gól után nagyobb sebességi fokozatra kapcsoltak.a hazaiak, aminek meg is lett az eredménye, öt percen belül egyenlítettek: előbb a 65. percben a csereként beállt Otari Kvernadze tizenegyesből szépített, majd a 70. percben Jean Paul Maderra Carreno szabadrúgásgóllal egyenlített.

Hírdetés

Ezt követően felváltva voltak veszélyben a kapuk, az adok-kapokból végül is a vendégek jöttek ki jobban, a 78. percben egy kontra után sakk-matt helyzetben Kevin Švehla megszerezte a vendégek harmadik gólját, ami egyben a végeredménye is volt a találkozónak, hisz több gól már nem esett a találkozón.

Losonc – Szepesváralja (Spišské Podhradie)

A losonciak a forduló másik szombati mérkőzésén hazai környezetben gól nélküli döntetlent játszottak az újonc Szepesváralja ellen. A mérkőzésen a hazaiak birtokolták többet a labdát, ami a helyzetek számában is megmutatkozott, de a gólokban nem. Mindkét gárda a biztos védekezésre alapozta játékát, így a csapatok előtt csak néhány lehetőség adódott, de gól nem született.

A táblázatot továbbra is a 26 pontos kassai egyetemisták vezetik, a 22 pontos varannóiak előtt. A fülekiek hazai vereségükkel visszacsúsztak a 9. helyre, míg a rimaszombatiak győzelmüknek köszönhetően kilenc pontjukkal feljöttek a 12. pozicióba, a losonciak 8 pontjukkal a tizenharmadikok.

Csomós Elemér

Felhasznált források és képek: Forrás és kép: sportnet.sme.sk/futbalnet/, facebook.com/ FTC Fiľakovo/MŠK-Novohrad-Lučenec


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »