Nemzetek Ligája – Kerkez és Horváth helyett Schön és Dárdai a keretben

Kerkez Milos, Horváth Krisztofer és Nego Loic sem csatlakozik a magyar labdarúgó-válogatott keretéhez, helyettük Schön Szabolcs, ifj. Dárdai Pál és Gera Dániel került a csapatba.

A magyar szövetség közösségi oldalának hétfő délelőtti beszámolója szerint

az angol élvonalbeli Bournemouth játékosát és az Újpest FC futballistáját is sérülés hátráltatja, azt pedig délután jelentették be, hogy a francia Le Havre hátvédje is megsérült.

Az angol harmadosztályú Bolton Wanderersben szereplő Schön eddig nyolcszor lépett pályára a nemzeti csapatban, legutóbb 2021 nyarán. A következő évben többször is kerettag volt, de a meccseken nem kapott lehetőséget, tavaly és idén viszont már nem számított rá Marco Rossi szövetségi kapitány.

Hírdetés

A német másodosztályú Hertha BSC-t erősítő ifj. Dárdai Pál eddig egyszer játszott a válogatottban, 2022 novemberében. A Diósgyőr védőjét, a korábbi U21-es válogatott Gera Dánielt első alkalommal hívta be Marco Rossi a felnőttek közé..

A keret hétfőn (ma) találkozik Telkiben, a magyarok

pénteken a hollandokat fogadják, három nappal később pedig Bosznia-Hercegovinában vendégeskednek a Nemzetek Ligája A divíziójában.

(MTI)


Forrás:felvidek.ma
Tovább a cikkre »