Az SLS félrevezetőnek és szakmailag tévesnek tartja Kotlár kijelentéseit

Az SLS félrevezetőnek és szakmailag tévesnek tartja Kotlár kijelentéseit

Az SLS félrevezetőnek és szakmailag tévesnek tartja Kotlár kijelentéseit Kulcsár Péter2024. 10. 07., h – 15:29

A Szlovák Orvosi Társaság (SLS) félrevezetőnek és szakmailag tévesnek tartja Peter Kotlár (SNS), a Covid-19-járvány kezelésének kivizsgálására kinevezett kormánybiztos kijelentéseit, és azonnali szakmai állásfoglalásra szólította fel az állami intézményeket.

„Az SLS csatlakozik a szakmabeli társulások felszólításaihoz, hogy az állami intézmények, mindenekelőtt az egészségügyi minisztérium sürgősen tegyen közzé szakmai állásfoglalást ezekkel a tudományosan védhetetlen kijelentésekkel kapcsolatban” – közölte  Ján Breza, a társaság elnöke.

Hírdetés

Az SLS csatlakozik azokhoz a szakmai felhívásokhoz is, hogy a kormány a megkérdőjelezhetetlen tényekből kiindulva, a tudományos társaságok bevonásával bírálja el a kormánybiztos jelentését és tevékenységét.

Kotlár a kormány elé terjesztette a járványügyi intézkedésekről szóló jelentését, és múlt heti sajtótájékoztatóján arról is beszélt, fennáll a gyanú, hogy a vakcinák hatástalanok, illetve veszélyesek, valamint a Covid-19 mesterséges eredetű lehet. Bejelentette, javasolni fogja a kormánynak, hogy ne oltsanak az mRNS-vakcinákkal, amíg be nem bizonyosodik, hogy biztonságosak és hatékonyak.

Az ellenzék bírálta és félretájékoztatásnak nevezte Kotlár kijelentéseit. A Szlovák Tudományos Akadémia Biomedikai Központjának Virológiai Intézete és a Pozsonyi Egyetemi Kórház is aggodalmát fejezte ki Kotlár állításai miatt. Felszólították a kormányt, hogy rendkívül körültekintően kezelje a jelentést. Peter Pellegrini államfő kijelentette, nagyon csodálkozna, ha a kormány foglalkozna Kotlár jelentésével.


Forrás:ujszo.com
Tovább a cikkre »